iPhone 15 Türkiye fiyatı kaç lira? iPhone 15 özellikleri

iPhone 15 Türkiye fiyatı kaç lira? iPhone 15 özellikleri
Dünyanın en çok kullanılan telefon markalarından biri olan Apple, iPhone 15'i kısa süre içerisinde tanıtacak. Peki, iPhone 15 Türkiye fiyatı kaç lira? iPhone 15 özellikleri haberimizde yer almaktadır.

Her cihazıyla milyonlara ulaşmayı başaran ve Türkiye'de de büyük bir ilgi ile kullanılan iPhone, yeni modellerini tanıtacak. Kısa süre içerisinde yapılacak lansman sonrasında da satışlar başlayacak. Ülkemizdeki durum da yakından takip ediliyor ve fiyatlar öğrenilmek üzere araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Peki, iPhone 15 Türkiye fiyatı kaç lira? iPhone 15 özellikleri haberimizde yer almaktadır.

iPhone 15 ne zaman tanıtılacak?

iPhone 14 serisinin dünya genelinde gösterdiği etkinin ardından sabırsızlıkla beklenen iPhone 15, Apple'ın sonbahar tanıtımında 12 Eylül'de tanıtılacak.

iPhone 15 Modelleri

Apple'ın amiral gemisi akıllı telefonlarının son birkaç nesli gibi iPhone 15 serisinin de dört modelden oluşması bekleniyor: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max.

Bu yılın başında yayınlanan bir rapor, Pro Max'in Ultra olarak yeniden adlandırılabileceğini öne sürüyor, ancak Bloomberg daha sonra bu iddialardan vazgeçerek Apple'ın bunun yerine Ultra'yı 2024'te farklı, daha üst düzey bir model olarak tanıtmayı planladığını öne sürdü.

iPhone 15 ne zaman satışa çıkacak?

Son vergi oranları ve kayıt ücretlerinin ardından özellikle yurt dışından cihaz getirecek vatandaşların merak ettiği iPhone 15'in satış fiyatları belli oldu.

  • iPhone 15: 999 dolar (Türkiye için vergili muhtemel fiyat, 54 bin 299 Türk Lirası)
  • iPhone 15 Plus: 1.100 dolar (Türkiye için vergili muhtemel fiyat, 59 bin 788 Türk Lirası)
  • iPhone 15 Pro: 1.200 dolar (Türkiye için vergili muhtemel fiyat, 65 bin 224 Türk Lirası)
  • iPhone 15 Pro Max: 1.300 dolar (Tahmini fiyat, 70 bin 659 Türk Lirası)

iPhone 15 Özellikleri

Her zamanki gibi iPhone kamerasında büyük değişiklikler geliyor. Apple endüstri ve pazar analisti Ming-Chi Kuo, hem standart iPhone 15 hem de iPhone 15 Plus'ın iPhone 14 Pro ve Pro Max'in 48 megapiksel kamera sensörünü devralacağını tahmin ediyor. Bu, son üç neslin özelliği olan 12 megapiksel kamerada oldukça büyük bir yükseltmesi olarak göze çarpıyor.

Ancak iPhone 15 Pro ve Pro Max'in daha da şık bir periskop lense sahip olması bekleniyor. Zaten bir avuç premium akıllı telefonda bulunan periskop lensler, esas olarak yüksek düzeyde optik yakınlaştırmayı destekleyerek uzaktan net fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor. 10x yakınlaştırmalı periskop lense sahip Samsung Galaxy S23 Ultra ve 5x yakınlaştırmalı Google Pixel 7 Pro ile Apple, onlara yetişmek istiyor olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.