iPhone 15 serisi yeni 'istiflenmiş' pil teknolojisine sahip olacak

iPhone 15 serisi yeni 'istiflenmiş' pil teknolojisine sahip olacak
Görünüşe göre Apple, iPhone 15 serisi için pil ömrü konusunda iddialı oluyor. Yeni bilgilere göre iPhone 15 serisi, yığınlı pil teknolojisini benimseyecek.

Apple, iç ve dış tasarımı yeniden tasarlanan iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerini bu yılın sonlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. iPhone 15 serisi hakkında yeni bilgiler, cihazın iç kısımlarına biraz daha ışık tutuyor. Yapılan açıklamaya göre iPhone 15 modelinde, geleneksel lityum iyon pillere göre önemli avantajlar sunan yığınlı pil teknolojisi kullanılıyor.

iPhone 15 serisi yeni batarya teknolojisiyle gelecek

iPhone 15 serisi için yeni pil teknolojisi

Daha önceki haberler ve sızıntılar, iPhone 15 Pro modelinin mevcut modelden biraz daha kalın olacağını bildirmişti. Ayrıca biraz daha kalın görünen bir iPhone 15 Pro maketi de gördüm. Ayrıca tüm yeni modellerde pil kapasitesi artırıldı. Şimdi ise iPhone 15 serisinin yığınlı pil teknolojisine sahip olduğu söyleniyor.

Hatta stack veya stack olarak adlandırılabilecek bir iPhone pil teknolojisini ilk kez duyuyoruz. Bir süre önce Samsung'un yaklaşan Galaxy S24 serisi için yığınlı pil teknolojisi üzerinde çalıştığından bahsedilmişti. Görünüşe göre Apple, iPhone 15 serisini büyük rakiplerinin önüne geçirerek bu teknolojiden faydalanabilir.

iPhone 15 pil kapasitesi

20222023
iPhone 14: 3,279mAhiPhone 15: 3,877mAh
iPhone 14 Plus: 4,325mAhiPhone 15 Plus: 4 ,912mAh
iPhone 14 Pro: 3,200mAhiPhone 15 Pro: 3,650mAh
iPhone 14 Pro Max: 4,323mAhiPhone 15 Pro Max: 4,852mAh

iPhone 15 serisindeki yığın pil teknolojisi, performansı artırır ve pil ömrüne katkıda bulunur. Bu teknoloji, elektrikli araçlara güç veren teknolojinin aynısıdır. Yığın pil teknolojisi sayesinde, hücrelerin zamanla şişme olasılığı azalır ve cihazınızın genel kullanım ömrü uzar. Ayrıca yığın pil teknolojisi, şarj etme ve boşaltma sırasında şoka karşı direnci artırır.

Bununla birlikte, istiflenmiş pillerin üretimi, mevcut geleneksel üretimden bile daha zordur. Bu, elemanların haddelenmek yerine katmanlar halinde katlandığı, laminasyon adı verilen bir imalat tekniği gerektirir. Bu iddia doğruysa, teknoloji iPhone 15 serisinin maliyetini olumsuz etkileyebilir ve daha hızlı şarj, daha yüksek kapasite ve önemli ölçüde daha uzun pil ömrü gibi birçok fayda sağlayabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.