İnternetten korsan film ve dizi indirenlerin başı belada!

İnternetten korsan film ve dizi indirenlerin başı belada!
ChromeLoader adlı kötü amaçlı yazılım, Mart ayından bu yana film ve oyun indirme hizmeti sunan web sitelerini ve kullanıcıları tehdit ediyor.

Necdet Oktay Apaydın - Pek çok kişi internetteki çeşitli uygulamalar aracılığıyla dizi, film ve oyun indirmektedir. Bu tür içerikler için ödeme yapmaktan kaçınmak için yasa dışı yolları tercih edenleri pek çok tehlike beklemektedir. HP Wolf'un yaptığı yeni araştırma, dizi ve film indiren kişileri hedef alan yeni kötü amaçlı yazılımları ortaya çıkardı.

trojan-virusu-nedir-ve-nasil-temizlenir.jpg

Kişisel verileri takip eden kötü amaçlı yazılım

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ChromeLoader adlı kötü amaçlı yazılımın Mart ayından bu yana film ve oyun indirme hizmeti sunan web sitelerinin kullanıcılarını etkilediği iddia ediliyor. Yazılımın, kullanıcıları Shampoo adlı kötü amaçlı bir uzantı yüklemeleri için kandırdığı söyleniyor.

Shampoo uzantısının kullanıcıların arama sorgularını kötü amaçlı web sitelerine yönlendirdiğini söylersek, o zaman bu yazılımı kaldırmanın oldukça zor olduğu söylenebilir. Yazılım, görev zamanlayıcı aracılığıyla her 50 dakikada bir yeniden keşfedilen bilgisayarda hayatta kalabilmek için farklı yöntemler kullanır.

Uzmanlar, kötü amaçlı yazılımın kendisini çok iyi koruduğunu ve birçok kaldırma önleme önlemi olduğunu söylüyor. Bu uygulamalar aynı zamanda çok sayıda hata ayıklama ve analiz faaliyetlerine karşı da koruma sağlayabilir.

Şirketin üç ayda bir yayınladığı HP Wolf Security Threat Insights raporunda, Chrome uzantılı kötü amaçlı yazılım, bunun üzerine, kullanıcıların Office 365 hesaplarını ele geçirerek kişiler hakkında bilgi paylaşıyor.

Uzmanlar, kullanıcıların bu tür saldırılara karşı korunmak için e-posta eklerini açarken, bağlantılara tıklarken ve tarayıcı üzerinden dosya indirirken son derece dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Bu tür indirmeler nedeniyle kullanıcıların kişisel verilerinin kolayca açığa çıkabileceğini bir kez daha hatırlatırız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.