Apple, iPhone uygulamalarının fiyatını yükseltiyor!

Apple, iPhone uygulamalarının fiyatını yükseltiyor!
Apple, KDV'yi %18'den %20'ye yükseltirken, Apple aynı vergi oranını App Store'a uygulamaya başlıyor. Satış vergisi için düzenlenen fiyatın yürürlük tarihi de belirtilir.

7 Temmuz 2023 tarihli yeni KDV Yönetmeliği, azami KDV oranını artırmıştır. Neredeyse tüm ürün ve hizmetlerde geçerli olan bu oran değişikliği ile artış tüm ürünlere yansıdı.

Bunlar arasında Apple'ın teknik cihazları da vardı. Vergileri bir ayda dört kez artıran Apple, tüketim vergisi artışını sadece 10 Temmuz'da yaptığı bir önceki vergi artışına yansıtmıştı. App Store ile ilgili haberler de aynı gün duyuruldu.

cafc260596a86c88f7e29a20484abac1ea51509b.jpeg

App Store Türkiye fiyatlarına zam yapıyor

10 Temmuz'da geliştiricilere gönderilen bir e-postada Apple, Mısır, Nijerya, Tanzanya ve Türkiye için fiyatlandırma güncellemelerini duyurdu. Yeni güncellemeler, uygulama içi ve uygulama içi satın alma fiyatlarını etkiler. Uygulamanın otomatik abonelik fiyatı değişmeyecek.

Turquier'in değişiklikleri sadece KDV oranını artırmakla sınırlıdır. App Store KDV oranı artacaktır. Yeni fiyat 25 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.