Xavier Mbuyamba kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar

Xavier Mbuyamba kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un gelecek sezon transfer çalışmaları kapsamında Xavier Mbuyamba ile ilgilendiği öne sürüldü. Peki, Xavier Mbuyamba kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar ve hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayan Trabzonspor'da yönetim birçok isimle temaslarını sürdürüyor. Bu sezon özellikle savunma hattında yaşanan sıkıntıları sona erdirebilecek oyuncuları kadrosuna katmaya çalışacak bordo mavililer yaşı genç oyuncuları da listesinde tutuyor. Onlardan birinin Xavier Mbuyamba olduğu öne sürülmüştü. Taraftarlar da kendisi ile ilgili olarak çok sayıda araştırma gerçekleştirerek bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Xavier Mbuyamba kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar haberimizde yer almkatadır.


Xavier Mbuyamba kimdir?

Tam adı Xavier Tshimanga Kamaluba Mbuyamba olan Xavier Mbuyamba 31 Aralık 2001 tarihinde Hollanda'nın Maastricht şehrinde doğdu. Kongo asıllı bir ailenin çocuğu olarak 2012 senesinde futbola başlayan 21 yaşındaki futbolcu, VV Scharn kulübü ile kariyerine adım attı. Sonrasında şehrin üst liglerdeki temsilcisi MVV Maastricht'in alt yapısına gitti. Ardından Barcelona gözlemcileri tarafından keşfedildi. 2020 yılında ise Chelsea'ye transfer oldu. Sezon başında da doğduğu ülkeye geri dönerek Volendam ile sözleşme imzaladı. Bu sezon çıktığı 31 maçta 5 gol atıp 1 de asist yaptı. Hava toplarındaki üstünlüğü ve sert oyunuyla dikkat çeken Mbuyamba takımı her ne kadar iyi sonuçlar almasa da öne çıkan isimler arasında olmayı başardı. Güncel piyasa değeri 1.3 milyon euro gözüken genç stoper sağ bekte de forma giyebiliyor. 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ve Volendam kulübünün de 1 yıl opsiyonu var.

mbuyamba.webp
Xavier Mbuyamba

Yeni van Dijk mı?

Barcelona tarafından keşfedilip alt yapıyıa kazandırılan Xavier Mbuyamba için o dönem yeni Virgil van Dijk'ın bulunduğu yazılıyordu. Boyu, oyun stili ve rakiplere karşı tutunduğu sert profil nedeniyle dünya yıldızına benzetiliyordu.

Hakkındaki bir yazıda şu ifadeler kullanıldı; "Onu iş başında izlerken, Van Dijk karşılaştırmalarının neden yapıldığını anlamak kolay.

Mbuyamba, ister sağ bekte ister MVV için ortada oynuyor olsun, top üzerinde rahat ve zarif ve Liverpool'daki vatandaşı tarafından düzenli olarak sergilenen bir sakinlik sergiliyor.

Oyunu okuması ve bire bir mücadelesi, onu kanat oyuncuları veya forvetler için zorlu bir rakip haline getirirken, uzun bacakları ve toparlanma hızı, takım arkadaşlarının eksik kaldığı durumlarda siper almasına olanak tanıyor.

Doğal olarak havadaki bir güç, kendi yaş grubundaki çoğu oyuncuyu geride bırakıyor ve gençken yetişkinlere karşı oynarken korkmuş görünmüyor.

Yine de en anlamlısı, topu kazanacak ve paniğe kapılmayacak türden bir defans oyuncusu, bunun yerine topu ileriye atmak yerine sakince ileri götürmeyi ve seçeneklerini değerlendirmeyi tercih ediyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.