Trabzonspor'dan dev transfer operasyonu! Her şey 30 Haziran için

Trabzonspor'dan dev transfer operasyonu! Her şey 30 Haziran için
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurabilmek adına çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da Kourbelis sonrasında temaslar hız kazandı. Hedef, belirlenen isimleri sezonun ilk çalışması için 30 Haziran'a yetiştirebilmek.

Ahmet Ağaoğlu döneminde asbaşkanlık yapan Ertuğrul Doğan ile bu kez başkanlık görevinde transfer dönemine giren Trabzonspor, erken yol almanın getirdiği plan, program ve mutluluğun ne demek olduğunu iyi analiz ederek çalışmalara başladı. İlk olarak Dimitrios Kourbelis'i kadrosuna katan bordo mavililerin 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 senelik sözleşme imzaladı. Anlaşmanın kısa sürede KAP'a bildirilmesi bekleniyor. Diğer yandan takıma kazandırılacak diğer isimler için de temaslar devam ediyor. Birçok mevkide oyuncu baktıklarını dile getiren Nenad Bjelica'nın raporunun dışında gelen öneriler de değerlendirilecek.


Kritik gün 30 Haziran

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının karşısına geçen Bjelica, haziran sonundaki ilk antrenmanı işaret ederek; “Aramıza 6-7 oyuncu katmayı düşünüyoruz ama bu sayı aramızdan ayrılacak, sözleşmesi feshedilecek, kiralık veya diğer durumlarla alakalı ayrılacak ya da katılacak oyuncuların durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Panathinaikos’un kaptanı Dimitrios Kourbelis aramıza katılacak. Bu oyuncularla birlikte kadromuzu güçlendirip iyi bir kadro kurmak istiyoruz. Şu an görüşmelerimiz sürüyor. Basın önünde isim vermek doğru olmayacaktır ama en iyi kadroyu oluşturmak adına elimizden gelen mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Bazı oyuncularla yaptığımız görüşmeler ileri boyuta ulaştı, son aşamaya geldi. 30 Haziran’da kampta yapacağımız ilk antrenmanda muhtemelen aramıza yeni 5-6 oyuncumuz da katılmış olacak” diye konuşmuştu.


Roberto Pereyra da listede

Kourbelis'in takviyesi ile güç kazanan Trabzonspor orta sahası için gündeme gelen isimlerden biri de Roberto Pereyra oldu. Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in aktardığı bilgilere göre Marek Hamsik'in ayrılması sonrasında bu bölgeye lider, deneyimli ve oyunu yönlendirebilecek bir isim arayan teknik heyet, Arjantinli oyuncuyu şu anlık son planına aldı. Bjelica'nın listesindeki oyuncular olmazsa tecrübeli yıldız için girişimler başlayacak. Geride kalan sezonda 34 maçta forma giyip 5'i gol ve 8'i asist olmak üzere 13 kez tabelaya etki eden milli futbolcunun Udinese'deki maaşı ise 1.3 milyon euroydu. Yönetim 1.5 milyon euro ve çeşitli bonuslar sunarak ikna etmeye çalışacak.


Hedef 25 milyon euro

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne göre kadro kuran ve maliyeti yıllık olarak 40 milyon euro civarında seyreden Trabzonspor'da ayrılıklar da arka arkaya gelecek. Maliyeti 25 milyon euro bandına düşürmekte kararlı olan Ertuğrul Doğan ve ekibi özel oyuncular haricinde yüksek maaş vermek istemiyor. Ayrıca yapılması gereken kısa vadeli ödemeler de yine maaş tasarrufundan karşılanacak.


İleri hatta da takviye

Trabzonspor'da orta sahanın yanı sıra santrfor ve kanat mevkileri için de arayışlar devam ediyor. İlk adaylar iki Hırvat oyuncu. Mislav Orsic ve Bruno Petkovic için saldıran bordo mavililer henüz istediği ilerlemeyi kaydedemese de işin ucunu bırakmış değil. Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan'a giden Karadeniz ekibinin kurmayları imza atmayı planlıyordu ancak şu ana kadar istenen noktaya ulaşılamadı. İki oyuncuda da bonservis konusu aşılmaya çalışılıyor.

Gözler stoperde

Geride kalan sezonun en problemli mevkilerinden biri defans hattıydı. Marc Bartra gibi bir takviye yapılmasına rağmen istenen verimi sağlayamayan bordo mavililer kalesinde çok sayıda gol gördü. Mevcut oyunculardan Denswil için her ne kadar Nenad Bjelica takıma katılacağını beklediğini dile getirse de fesih için görüşmeler yapıldığı iddiaları da basında yer alıyor. Eğer Surinamlı futbolcu da kendisine gelen tekliflere açık kapı bırakan İspanyol yıldız gibi ayrılırsa bu mevkiye de 2 takviye yapılması planlanıyor.


Ertuğrul Doğan kameralar karşısına çıkıyor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 'Basınla Buluşma' programında bugün medya ile bir araya gelecek. Saat 14.00'te Trabzon'da başlayacak basın buluşmasında Başkan Doğan'ın transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.