Trabzonspor’da zaman daralıyor

Trabzonspor’da zaman daralıyor
 DAMGA Editörü
Transferde hiçbir takviye yapmayan ve birçok oyuncusunu gönderen Trabzonspor’da devre arası tescil döneminin sona ermesine kısa süre kala çalışmalar yoğunlaştı.

Transferde hiçbir takviye yapmayan ve birçok oyuncusunu gönderen Trabzonspor’da devre arası tescil döneminin sona ermesine kısa süre kala çalışmalar yoğunlaştı. 9 Şubat’ta bitecek süreç öncesinde en az 2 yeni oyuncunun kadroya katılması konusunda temaslar hızlandırılıyor. Listede pek çok isim bulunuyor. Öncelikli mevkiler arasında sağ bek, orta saha ve forvet var

Dimitrios Kourbelis ve Tonio Teklic’i Karagümrük’e kiralayan Trabzonspor, ocak ayı transfer döneminde Abdülkadir Ömür’ü Hull City’e, Anastasios Bakasetas’ı da Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos’a sattı. Jens Stryger Larsen de sözleşmesinin bitimine 1.5 yıl kala fesih yapılarak gönderildi. Kadrosuna katmak istediği isimlerden henüz sonuç alamayan Fırtına’da zaman daralıyor. 4 gün kaldı ve her saat altın değerinde. Abdullah Avcı’nın kesin olarak takviye beklediği 3 bölge için hummalı bir çalışma yapılıyor.

3.5 milyon euro kazandı

Trabzonspor ocak ayında başlayan ve şubatta da devam eden tescil dönemiyle birlikte kasasına 3.5 milyon euro bonservis koydu. Abdülkadir Ömür için Hull City’den 2.5 milyon euro kazanan bordo mavililer, İnigliz ekibinin Premier Lig’e yükselmesi halinde bir bu kadar ücret daha elde edecek. Ayrıca sonraki satıştan da yüzde 50 payı bulunuyor. Anastasios Bakasetas’ın ülkesine dönmesini sağlayan Panathinaikos ise Yunan futbolcuya 1 milyon euro ödedi. Teklic ve Kourbelis ise ücretsiz kiralandı.

Sağ bekte 4 isim

Larsen’in ayrılması ve Mehmet Can Aydın’ın da yeterli görülmemesine Hüseyin Türkmen’in de sakatlığı eklenince bu mevkide eksik kalan Trabzonspor’da sağ bek için yoğun araştırma var. 4 ismi gündemine alan Fırtına’nın ilk sırasında Youcef Atak var. Sakatlık sicili çok kabarık ancak kalitesiyle katkı vereceği düşünülüyor. Shakhtar’ın 4 milyon euro bonservis beklediği Yukhym Konoplya için görüşmeler şimdilik askıda. Boavistalı Pedro Malheiro ve Rio Aveli Costinha da yine listedeki diğer futbolcular. Ancak kapanan transfer dönemi sonrasında kulüplerinden izin çıkıp çıkmayacağı meçhul.

Folcarelli ısrarı

Mendy tarzında ve potansiyeli yüksek bir ismi kadrosuna katmayı hedefleyen teknik heyet ve yönetim, Tim Jabol-Folcarelli’yi listesine almıştı. Şu ana kadar AC Ajaccio ile yapılan görüşmelerde mesafe kat edilemedi. Kulübü de yaptığı açıklamada sezon sonuna kadar futbolcularını elde tutmak istediklerini, tekliflere rağmen bunu başarmaya çalışmaya çabaladıklarını dile getirdi. Ancak yine de bonservis bedeli yukarı çıkabilirse transferin olumlu sonuçlanması yüksek ihtimal gibi gözüküyor.

Rafa Mir de gündemde

Onuachu’nun durumuna göre kadroya şimdiden bir forvet takviyesi yapmaya çalışan Trabzonspor’da Rafa Mir’in adı gündeme gelmişti ancak Valencia’nın devreye girmesi tüm dengeleri değiştirdi. Her ne kadar La Liga temsilcisine imza atmasa da süreci sekteye uğrattı. Yönetim yine de ısrarından geri adım atmamakla birlikte görüşmelerini sürdürüyor. Eğer bir gelişme yaşanır ve Sevilla da ikna olursa imzaların atılması isteniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.