Trabzonspor'da transfer operasyonu başlıyor! En az 2 transfer

Trabzonspor'da transfer operasyonu başlıyor! En az 2 transfer
 DAMGA Editörü
Trendyol Süper Lig'de çıktığı son 4 maçta 10 puan toplamayı başaran ve yeniden sezona tutunan Trabzonspor'da transfer çalışmaları da başladı. Bordo mavililerde en az 2 takviye yapılması bekleniyor.

Nenad Bjelica ile geçirdiği buhranlı dönemin ardından Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesiyle 4 maçtan 10 puan çıkaran Trabzonspor, milli araya moralli girmeyi başardı. Son olarak Konyaspor'u 2-1 yenen bordo mavililerde devre arası için de yoğun mesai harcanıyor. Deneyimli çalıştırıcı ekibiyle birlikte alınması için istediği oyuncular konusunda görüşmelerde bulunup karar vermeye çalışıyor. En az 2 transfer bekleniyor.

4'üncü sıraya kadar yükseldi

Trabzonspor sezon başında yaptığı transferlerin ardından başladığı Süper Lig maratonunda 8 haftada 12 puan toplayabildi. 4 galibiyet ve 4 de mağlubiyet alan Fırtına, 7'inci sıradaydı. Abdullah Avcı'nın takımın başına gçemesinin ardından alınan sonuçlar toparlanmaya yetti. Kötü oynanan bir Karagümrük maçında alınan beraberliğin yanı sıra Alanyaspor, Fenerbahçe ve Konyaspor karşılaşmalarından zaferle ayrıldı. Özellikle Kadıköy'de 26 yıllık sona eren hasret taraftarı da havaya soktu. Karadeniz temsilcisi şu an 4'üncü basamakta. Kendisiyle aynı puandaki Adana Demirspor'dan averaj olarak aşağıda.

Transfer dönemi yine hareketli geçecek

Sezon başında aldığı oyuncularla adeta sil baştan yapan Trabzonspor'da ocak ayı için de hareketli bir dönem bekleniyor. Sayı değil ancak gelecek futbolcuların isimleri sebebiyle heyecanlı günler yaşanacak. Başkan Ertuğrul Doğan da geçtiğimiz ay katıldığı programda; "Hiç kimsenin 'hayır' diyemeyeceği bir oyuncuyu devre arasında transfer etmeye çalışacağız." ifadelerini kullanıp beklentileri yükseltmişti. Abdullah Avcı'nın da daha önce getirdiği ve yönettiği dünya yıldızları ele alındığında major liglerden bir isim gelebileceği konuşuluyor.

Abdullah Avcı bölgeleri belirledi

Ocak ayında başlayacak olan kış transfer dönemine hazırlanan Teknik Direktör Abdullah Avcı da listesini şekillendiriyor. Özellikle stoper ve orta sahaya yeni oyuncular getirmek isteyen Avcı, görüşmelere de bizzat katılacak. Marek Hamsik, Gervinho, Bruno Peres ve Andreas Cornelius gibi dünya yıldızlarını buraya getirebilmek adına üstlendiği rol şampiyonluğun da en önemli adımlarından biriydi. Kışın da aynı durum devam edecek. Yönetim de tam destek veriyor.

Vitor Hugo iddiası

Bir dönem Trabzonspor'da forma giydikten sonra annesinin rahatsızlığı nedeniyle ülkesine dönen ve Bahia ile sözleşme imzalayan Vitor Hugo'nun yeniden bordo mavili ekibe döneceği öne sürüldü. Sambacı daha önce 99 kez sahaya çıktığı eski takımında yeniden oynamak istiyor. Abdullah Avcı da bu konuya sıcak bakıyor. Ancak bu durum ayrılıkları da beraberinde getirecek. Söz konusu süreç ise oldukça zorlu.

Tazminatları var

Vitor Hugo'nun takıma kazandırılması halinde bu mevkiden de ayrılması gereken oyuncu veya oyuncuların olması gerekiyor. Bu aşamada ise en kolay hedef Filip Benkovic. Sezon başında kiralanan Hırvat stoperin ilk yarıdaki maaşı ödendikten sonra sadece yarısı kalıyor. 500 bin euro civarındaki ödemenin yapılarak takımına gönderilmesi gündeme gelebilir. Diğer yandan Nenad Bjelica'nın aldırdığı isimlerden biri olan ve sezon başında sakatlanarak uzun süredir sahalardan uzak kalan Joaquin Fernandez. Ancak İspanyol stoperin sahip olduğu kontrat nedeniyle 2 milyondan fazla garanti ücreti var. Ne kadar feragat edebileceği meçhul. Stefano Denswil ise Abdullah Avcı'nın en çok güvendiği futbolcusu ve takımdan ayrılması beklenmiyor. Ayrıca bu durum gündemde olursa Surinamlı yıldıza da yüklü bir ödeme yapılması gerekiyor.

Orta sahaya da takviye

Geldiği günden bu yana takımının gol yeme sorununu çözmeye çalışan Abdullah Avcı, orta sahaya da dokunuş yapmak amacında. Deneyimli teknik adam önceki dönemde lige damga vuran Hamsik gibi bir yıldız almayı planlıyor. Oyun kurabilen, iki yönlü oynayabilen ve deneyimleri ile takım arkadaşlarına örnek olabilecek figür arayışında. Bunun için de Avrupa'nın önemli liglerinden kontratının bitmesine kısa süre kalan isimlere gidilecek gibi gözüküyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.