Trabzonspor'da büyük tehlike! Abdullah Avcı transfer etmişti...

Trabzonspor'da büyük tehlike! Abdullah Avcı transfer etmişti...
Kayserispor karşısında aldığı yenilgi sonrasında büyük tepki toplayan Trabzonspor'da transfer çalışmaları başladı. İkinci yarıdaki performansıyla sezonu iyi bir yerde bitirmeyi planlayan bordo mavililerde en önemli isimlerden biri ayrılığın eşiğinde.

İkinci Abdullah Avcı döneminde ilk yenilgisini geride kalan haftada Kayserispor karşısında alan Trabzonspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo mavililer bir yandan kadrosuna katacağı isimleri belirlerken diğer yandan da gidecek oyuncuların hazırlığını yaparak yerlerini doldurabilmek amacında. Ayrıca sezon sonu kontratı bitecek olan bir futbolcu ise takım için çok önemli bir konumda bulunuyor.

Avcı neşteri vuracak

Kayserispor yenilgisinin ardından kadro kalitelerini yukarı çekmeleri gerektiğinin altını çizen Abdullah Avcı, "Bugün bireysel performansların en sıkıntılı olduğu gündü. Vişça, Onuachu, Trezeguet, Abdülkadir, Pepe ve Bakasetas’a baktığınızda skor katkısı yapabilme durumları en yüksek olan oyuncular ancak performans düşüklüğü gördük. Kazanırken de kaybederken de çalışmak ve tekrar yapmakla ilgili ifadelerimi söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Bunu ne kadar geliştireceğimize önümüzdeki günlerde bakacağız. Biz geleli 6 maç oldu, daha önce 8 maç oynanmıştı. 8 maçın 4’ü galibiyet 4’ü de mağlubiyetle sonuçlandı. Kazanıyoruz veya kaybetmiyoruz durumuna dönüşmüştük ama bugüne baktığınızda oyun da performans da çok kötü. Şu oyuncu iyi oynadı bugün diyemeyiz. Mevcut kadro kalitesini hangi seviyelere çekebileceksek çekeceğiz. Devre arası ve sezon sonu da bunu daha iyi göreceğiz” sözleri ile geniş bir operasyon yapacağının sinyalini vermişti.

Maddi yük hafifletilecek

Kontratında maaşı yüksek görünen ancak fayda olarak katkı da bulunmayan futbolcularla yollarını ayırmaya hazırlanan Trabzonspor'da maddi yükün hafifletilmesi ve yerlerine gelecek isimlere yer açılması hedefleniyor. İlk olarak stoperden bu harekata başlanması bekleniyor. Benkovic'in kiralık anlaşmasının feshedilmesi gündeme gelecek gibi gözüküyor. Zira Fernandez'in de talibi çıkması halinde kolaylık sağlanacak ve bu bölgeye takviye yapılacak.

Bakasetas yolcu

Trabzonspor'a geldiği dönemden bu yana adını her alanda en üst sıralara yazdırmayı başaran Anastasios Bakasetas, bu sezon oldukça tutuk. Yunan futbolcu, bitecek olan sözleşmesinden dolayı ocak ayında son kez bonservisiyle satılabilecek. Aksi takdirde yazın ücretsiz olarak takımdan ayrılacak. Yakın arkadaşı Siopis'in, Erol Bulut ile çalışmak için Cardiff ile anlaşmasından sonra gözler deneyimli futbolcuya çevrildi. Başkan Ertuğrul Doğan da tekliflerinin kabul edilmediğini açıklamıştı.

Abdullah Avcı aldırdı

Alanyaspor'da gösterdiği performansla birçok takımın listesine girmeyi başaran Yunan maestro, Abdullah Avcı'nın ilk transfer döneminde Yunus Mallı ve Berat Özdemir ile birlikte kadroya dahil edilmişti. 115 karşılaşmada 31 gol ve 22 asistlik katkı sundu. 1 Süper Lig ve 1 Süper Kupa kazanmayı başardı. Piyasa değerini 11 milyon euroya kadar çıkaran 30 yaşındaki 10 numaranın 12 milyon euro serbest kalma maddesi bulunurken haziran ayında bedava ayrılma ihtimali bu konuda direnç gösterilemeyeceği ve bu bedelin çok altında bir teklifin kabul edileceğini gösteriyor. Baka'ya AEK'nın talip olduğu yönündeki iddialar Yunan basınında da geniş yer buldu.

Sosa ve Novak gitmişti

Trabzonspor'un yakın tarihinde Novak ve Sosa sözleşmelerini uzatmayarak takımdan ayrılmıştı. Ancak imza attıkları sarı lacivertli ekipte mutluluk yakalayamamışlardı. Arjantinli orta saha oyuncusu ülkesine dönerken Çek sol bek ise Al Jazira'nın yolunu tuttu.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.