Onyedika kimdir, aslen nereli? Galatasaray'ın yeni transferi Onyedika kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?

Onyedika kimdir, aslen nereli? Galatasaray'ın yeni transferi Onyedika kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?
Club Brugge takımında forma giymekte olan Nijeryalı ön libero, Galatasaray’ın gündemine geldi. Onyedika'nın "Galatasaray'a transfer oldu" haberlerinin ardından başarılı ismin hayatı merak ediliyor. Peki Onyedika kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Club Brugge takımında forma giymekte olan Nijeryalı ön libero ile sarı kırmızılı takım haberleri gündeme bomba gibi düştü. Fransız basınının yaptığı haberlere göre sarı kırmızılı takım Galatasaray genç isim için 5 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Onyedika kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

ONYEDİKA KİMDİR?

Onyedika, 19 Nisan 2001 tarihinde Nijerya’da dünyaya gelmiştir. Genç isim güçlü fiziği ve etkili sağ ayağıyla dikkat çekmektedir. Oyuncu ayrıca sahada ön libero, merkez orta saha ve stoper şeklinde görev alabilmektedir.

Onyedika, profesyonel futbol kariyerine ise FC Ebedei takımıyla başlamıştır. Genç isim, 2019-2020 sezonunda ise Midtjylland U19 takımına transfer olmuştur.

Göstermiş olduğu başarılı performans sonrası 2020-2021 sezonunda A takıma kadar yükselmiştir ve oyuncu aynı sezon Fredericia takımına kiralanmıştır.

Sezon sonunda ise Midtjylland takımına geri dönmüş olan oyuncu 2022-2023 sezonunda da başka bir takıma transfer olmuştur. Oyuncu bu kez Belçika’nın Club Brugge ekibine 9.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştur.

Belçika takımının formasıyla toplam 95 maçta süre almıştır. Başarılı isim 4 gol atmış ve 2 gollük katkıda bulunmuştur.

GEÇEN SEZON KAÇ MAÇTA SÜRE ALDI?

Onyedika, geçtiğimiz sezonda ise Club Brugge formasıyla toplam 49 maçta süre almıştır. Yine Konferans Ligi’nde ise 11 maçta süre alma fırsatı bulmuştur.

Toplamda 49 maçta 4 gol ve 2 asist yapmıştır. Bunun yanı sıra 11 adet sarı kart görmüştür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.