Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0'la geçti!

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0'la geçti!
Süper Lig'in 5'inci haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 5'inci haftasında Kasımpaşa sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 17.00'de başlayan karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çaldı. Meler'in yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve İbrahim Bozbey üstlendi.

Fenerbahçe mücadeleye; Livakovic, Mert Müldür, Becao, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Tadic, Szymanski, Maximin ve En Nesyri 11 ile sahaya çıktı. Kasımpaşa ise Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouannes, Gökhan Gül, Sadiku, Fall, Hajradinovic, Brekalo ve Da Costa 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya iki takımda hızlı başladı. İki takımda skoru değiştirecek pozisyonlar bulurken öne geçen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekipte 22'nci dakikada Tadic'in pasıyla topla buluşan Maximin, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 35'inci dakikada Maximin çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra Opoku'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Oyunu devam ettiren Halil Umut Meler, VAR'dan gelen uyarı sonrasın da pozisyonu yeniden izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 39'uncu dakikada Tadic penaltı atışını gole çevirdi ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takımda pozisyon üretmekte zorluk çekerken; Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü ile net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Milli futbolcu, Dzeko'nun kafayla indirdiği topu arka direkte altı pas içinden dışarı gönderdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 13'e yükseltti. Kasımpaşa ise 5 puanda kaldı.

AMRABAT İLK KEZ FORMA GİYDİ

Sarı-lacivertli ekibin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat, ilk kez bir maç kadrosuna yer aldı. Alanyaspor maçını tribünden takip eden Faslı orta saha oyuncusu, ilk kez bir karşılaşma kadrosunda kendine yer buldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu, mücadelenin 81'inci dakikasında Tadic'in yerine oyuna dahil oldu. Amrabat, sarı-lacivertli formayla ilk maçına çıktı.

BECAO VE EN NESYRİ 2 MAÇ ARADAN SONRA 11'DE

Sarı-lacivertli ekipte Becao ve En Nesyri iki maçlık aranın ardından ilk 11'de görev aldı. Süper Lig'in 2'nci haftasında deplasmanda 2-2 berabere biten Göztepe maçında ilk 11'de görev alan iki futbolcu, Rizespor ve Alanyaspor karşılaşmalarında ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

KASIMPAŞA BAŞKANI FATİH SARAÇ'TAN ALİ KOÇ'A ÇİÇEK

Kasımpaşa'nın Fenerbahçe'yi konuk ettiği karşılaşmayı iki takım başkanları Protokol Tribünü'nde birlikte takip etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, karşılaşmayı takip etmek için Protokol Tribünü'ne geldiğinde Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç, Koç'a çiçek takdim etti. İki takım başkanları daha sonra karşılaşmayı birlikte izledi.

KÜÇÜK NARİN UNUTULMADI

Diyarbakır'da cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin, Kasımpaşa'nın Fenerbahçe'yi konuk ettiği karşılaşmada unutulmadı. Kasımpaşalı taraftarlar mücadele öncesinde uzun süre "Narin ölmedi, kalbimizde yaşıyor" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.