Galatasaray'ın listesindeki Borna Sosa kimdir? Biyografisi ve kariyeri

Galatasaray'ın listesindeki Borna Sosa kimdir? Biyografisi ve kariyeri
Sol bek transferi konusunda devre arasında adım atmak isteyen Galatasaray'ın gündemine Borna Sosa geldi. Peki, Galatasaray'ın listesindeki Borna Sosa kimdir? Biyografisi ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Sezon başında RB Leipzig'den büyük umutlarla kiralanan ancak istenen verimi sağlayamayan Angelino ile yollarını ayırmak isteyen Galatasaray'da titiz bir operasyon yürütülüyor. Ligin yanı sıra Avrupa'da da başarılı olmak isteyen teknik heyet ve yönetim birçok isimle birlikte listesini oluşturdu. Başkan Dursun Özbek de “Konuyla ilgili çalışmalara başladık. Sol bek ihtiyacımız var. En kısa sürede halledeceğiz” şeklinde konuşmuştu. Gözler yeni transfere çevrildi.

Borna Sosa iddiası

Angelino'yı göndermenin hesaplarını yapan Galatasaray'da gündeme gelen son isim Ajax forması giyen Borna Sosa oldu. Hırvat futbolcu bu sezon imza attığı Amsterdam temsilcisinde çıktığı 11 maçta 4 asistlik katkı sağladı. Sadece 713 dakika sahada kaldı. Hollanda ekibinde geleceği parlak gözükmeyen yıldız oyuncu için Angelino'nun da yer aldığı bir anlaşma yapılmak üzere.

sosatekenen4.jpg
Borna Sosa Galatasaray'ın gündeminde

Mislintat'ın sonu oldu

Borna Sosa'nın transfer olduğu Ajax'ta dönemin sportif direktörü Sven Mislintat'ın, menajerlik şirketi ile ortaklığı bulunduğu ve transferden komisyon aldığı iddiası sonrasında soruşturma açıldı. Kulüp içerisindeki bu araştırma sonrasında Mislintat ile yollar ayrıldı.

sosatekenen3.jpg
Borna Sosa Galatasaray'ın gündeminde

Borna Sosa kimdir?

Hollanda'nın en büyük kulüplerinden Ajax'ta forma giyen Borna Sosa, 21 Ocak 1998 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de doğdu. Aslen Hırvat'tır. Futbol kariyerine doğduğu şehrin dünyaca ünlü takımı Dinamo Zagreb'de başladı. 2018'de ise 6 milyon euroya Stuttgart'a transfer oldu. Alman ekibindeki 5 senesinin ardından bu sezon başında 8 milyon euroya Ajax'a imza attı. Güncel piyasa değeri 8 milyon eurodur ve 2028 yılına kadar Amsterdam ekibiyle kontratı bulunmaktadır. 1.87 metre boyundaki sol bek aynı zamanda Alman vatandaşlığına da sahiptir. Milli takım formasını da 18 kez terletip 1 gol sevinci yaşadı. Kariyerinde 3 Hırvat ligi ve 3 Hırvatistan Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.