Galatasaray’da hedef 3 puan

Galatasaray’da hedef 3 puan
Trendyol Süper Lig’de kıran kırana maçlar oynanmaya devam ediyor. Günün iki karşılaşmasından birinde Galatasaray ile Başakşehir kozlarını RAMS Park’ta paylaşacak. Sarı kırmızılılar zirve yarışını bırakmamak amacında.

Trendyol Süper Lig’de kıran kırana maçlar oynanmaya devam ediyor. Günün iki karşılaşmasından birinde Galatasaray ile Başakşehir kozlarını RAMS Park’ta paylaşacak. Sarı kırmızılılar zirve yarışını bırakmamak, turuncu lacivertliler ise Avrupa hedefinden kopmamak amacında. Kritik randevunun detayları haberimizde yer almaktadır

Samsunspor’u 2-0 yenip Tek Süt Bandırmaspor’u da kupada elemeyi başaran Galatasaray, bu akşam evinde Başakşehir’i ağırlıyor. Sarı kırmızılılar sahasında oynayacağı karşılaşmada rakibini yenerek hem maç fazlasıyla liderliğe yükselmek hem de iddiasını sürdürmek amacında. Çağdaş Atan yönetiminde son haftalarda toparlanan konuk takım ise Avrupa bileti makasının daralmaya başladığı dönemde bu yoldan dönmemeyi arzuluyor.

Galatasaray Başakşehir maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bu akşam Trendyol Süper Lig’in 25’inci haftasında oynanacak olan Galatasaray Başakşehir maçı saat 19.00’da başlayacak. Mücadele Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr’den canlı yayınlanacak.

İki takımın son durumu

Ligde geride kalan 24 haftada 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, 63 puan topladı. Galatasaray, haftaya averajla Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada girdi. Turuncu-lacivertliler ise 24 müsabakada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı. Başakşehir, topladığı 33 puanla 8. sırada yer buldu. İki takım arasında ligin ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçı sarı-kırmızılılar 2-1 kazanmıştı.

4 eksik var

Sarı-kırmızılı ekipte 4 futbolcu farklı nedenlerden dolayı forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Abdülkerim Bardakcı, geçirdiği ameliyat sonrası tedavisi süren Sergio Oliveira, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Hakim Ziyech ve Fildişi Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden yeni transfer Serge Aurier, Başakşehir'e karşı mücadele edemeyecek. Galatasaray'da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Köhn de oynayabilir

Galatasaray'ın yeni transferi sol bek Derrick Köhn, karşılaşmada forma giyebilir. Almanya'nın Hannover 96 takımından 25 yaşındaki sol bek, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Başakşehir'e karşı mücadele edecek.

12 maçtır kaybetmiyor

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de son 12 müsabakada mağlup olmadı. Galatasaray, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a mağlup olduktan sonra çıktığı müsabakalarda 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Galatasaray, ayrıca ligde son 5 maçını kazanarak yeni bir galibiyet serisi yakaladı.

Seri 29 maç

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 29 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 29 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 27 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Evinde yenilmedi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 12. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor. Galatasaray'ın başında evindeki son 15 Süper Lig müsabakasını kazanan teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılılarla iç sahada üst üste en çok galibiyet yaşayan Türk teknik adam ünvanını elde etti. Tecrübeli teknik adam, Başakşehir karşısında rekorunu geliştirmek için sahaya çıkacak.

En iyi savunma Aslan’da

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor. Süper Lig'de çıktığı 24 maçta 50 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece 14 gol gördü. Yaptığı maçların 12'inde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Galatasaray Başakşehir maçı öncesi istatistikler

  • İstanbul Başakşehir ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen (5G 3B) ve son üç karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Galatasaray, lig tarihinde rakibine karşı üst üste dört maç kazanamadı.
  • Galatasaray'a konuk olduğu son altı Süper Lig maçında iki golü bir arada göremeyen İstanbul Başakşehir (toplam üç gol), bu süreçte rakibine sadece bir kez mağlup edebildi (1B 4M).
  • İstanbul takımlarını konuk ettiği son 13 Süper Lig maçının 12'sini kazanan Galatasaray (1B), tek puan kaybını kalesinde üç gol gördüğü tek karşılaşmada yaşadı (3-3 vs Fatih Karagümrük).
  • Süper Lig'de mücadele ettiği 14 sezonda "son şampiyon" unvanıyla mücadele eden takımlara konuk olduğu maçların sadece birini kazanabilen İstanbul Başakşehir (6B 7M), tek galibiyetini kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada Galatasaray'ı yenerek aldı (2019/20; Okan Buruk yönetiminde 1-0).
  • Süper Lig'de oynadığı son 15 iç saha maçını kazanan Galatasaray (Okan Buruk), lig tarihinde bir teknik direktör yönetiminde yakaladığı en uzun ikinci seriyi devam ettirmek istiyor (Mircea Lucescu; Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında 18 maç).
  • Bu sezon Süper Lig'de en yüksek pas yüzdesi yakalayan (%83) ve en fazla 10+ pas dizisi yapan (242) takım İstanbul Başakşehir. Galatasaray ise şu ana kadar rakiplerini en düşük pas yüzdesinde tutan (%70) ve en az 10+ pas dizisi yaptıran (29) ekip konumunda.
  • Mauro Icardi, Süper Lig kariyerinde İstanbul Başakşehir'e karşı forma giydiği üç maçta beş gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 2 asist).
  • Galatasaray formasıyla çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gol atan Barış Alper Yılmaz, kariyerinde üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandırdığı bir süreç yaşamadı.
  • Bu sezon ligde çektiği ilk 19 şutu gole çeviremeyen ancak daha sonraki 47 şutunda 12 gol kaydeden Krzysztof Piatek, kasım ayından bu yana Süper Lig'de fileleri en fazla havalandıran oyuncu konumunda (12).
  • Galatasaray'da göreve geldikten sonra İstanbul Başakşehir'e rakip olduğu üç Süper Lig maçını da kazanan Okan Buruk, daha önceki toplam sekiz karşılaşmadaki tek galibiyetini Nisan 2017'de Akhisarspor'un başında almıştı (3B 4M).

Galatasaray’ın son maçları

TSL 24.12 Fenerbahçe 0 - 0 Galatasaray

TSL 07.01 Galatasaray 3 - 0 Konyaspor

TSL 11.01 Sivasspor 1 - 1 Galatasaray

TSL 15.01 Galatasaray 2 - 1 Kayserispor

TÜK 18.01 Galatasaray 4 - 1 Ümraniyespor

TSL 21.01 Trabzonspor 1 - 5 Galatasaray

TSL 25.01 Galatasaray 3 - 1 İstanbulspor

TSL 29.01 Galatasaray 2 - 1 Gaziantep FK

TSL 02.02 Samsunspor 0 - 2 Galatasaray

TÜK 06.02 Galatasaray 4 - 2 Bandırmaspor

TSL 10.02 Galatasaray v Başakşehir

AVL 15.02 Galatasaray v Sparta Prag

TSL 18.02 Ankaragücü v Galatasaray

Başakşehir’in son maçları

TSL 23.12 Trabzonspor 1 - 1 Başakşehir

TSL 06.01 Başakşehir 0 - 0 Adana Demir

TSL 09.01 Kasımpaşa 0 - 3 Başakşehir

TSL 13.01 Başakşehir 3 - 2 Alanyaspor

TÜK 17.01 Başakşehir 1 - 0 Boluspor

TSL 20.01 Karagümrük 1 - 1 Başakşehir

TSL 24.01 Başakşehir 0 - 1 Fenerbahçe

TSL 28.01 Konyaspor 2 - 3 Başakşehir

TSL 03.02 Başakşehir 2 - 0 İstanbulspor

TÜK 07.02 Başakşehir 1 - 1 Hatayspor

TSL 10.02 Galatasaray v Başakşehir

TSL 19.02 Başakşehir v Kayserispor

TSL 25.02 Gaziantep FK v Başakşehir

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.