Fenerbahçe'de Ryan Kent'in sözleşmesi feshedildi

Fenerbahçe'de Ryan Kent'in sözleşmesi feshedildi
Sarı-lacivertli kulüpteki durumu merak konusu olan Ryan Kent'in Fenerbahçe ile yolları resmi olarak ayrıldı.

Fenerbahçe'de beklenen ayrılık! İngiliz futbolcu Ryan Kent'in kulüple olan sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan resmi açıklama ile Ryan Kent ile yolların ayrıldığı duyuruldu. 2023-2024 sezonunda Rangers'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Kent çıktığı 19 maçta 1 kez fileleri havalandırmıştı.

Fenerbahçe Kulübü; "Profesyonel futbol A takımı oyuncularından Ryan Kent ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi fesih edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." açıklaması ile İngiliz futbolcunun ayrılığını açıkladı.

Ryan Kent kimdir?

Ryan Kent, 11 Kasım 1996 doğumlu İngiliz profesyonel futbolcudur. Sol kanat, sağ kanat ve forvet pozisyonlarında oynayabilen çok yönlü bir hücum oyuncusudur. Kent, özellikle hız, çabukluk, top sürme becerisi ve bire birde rakiplerini geçme yeteneğiyle tanınır. Futbol kariyerinde birçok Avrupa kulübünde forma giymiştir ve başarılı bir performans sergilemiştir.

Ryan Kent hangi takımlarda oynadı?

Liverpool Altyapısı: Ryan Kent, futbola Liverpool altyapısında başlamıştır. Genç yaşta Liverpool'un dikkatini çeken yetenekli oyuncu, burada futbol eğitimini almış ve 2015 yılında profesyonel olarak Liverpool A takımına yükselmiştir. Ancak Liverpool’da kalıcı olamayan Kent, deneyim kazanması amacıyla birçok kulübe kiralanmıştır.

Kiralanan Takımlar:

Coventry City (2015-2016)
Barnsley (2016-2017)
SC Freiburg (2017-2018, Almanya Bundesliga)
Bristol City (2018)

Rangers (2019-2023): Ryan Kent, 2018 yılında İskoçya Premier Lig takımlarından Rangers’a kiralanmış, burada gösterdiği başarılı performansla 2019'da bonservisi alınarak kulübe kalıcı transfer olmuştur. Rangers formasıyla 2020-2021 sezonunda İskoçya Premier Ligi şampiyonluğu yaşamış ve takımın önemli oyuncularından biri olmuştur.

Fenerbahçe (2023-2024): Ryan Kent, 2023 yılında Türkiye Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2024 yılının ekim ayında sona erdirildi.

Ryan Kent özellikleri

Kent, hızlı, çevik ve güçlü bir kanat oyuncusudur. Özellikle çabukluğu, top sürme yeteneği ve yaratıcılığı ile bilinir. Rakip savunmaları zorlayan, kanattan yaptığı bindirmelerle ve bire birdeki üstünlüğüyle dikkat çeker. Ayrıca şut yeteneği de gelişmiştir ve ceza sahası dışından tehlikeli vuruşlar yapabilmektedir. Ryan Kent, genç yaşına rağmen farklı liglerde deneyim kazanmış, hücumda çok yönlü bir oyuncu olarak kariyerine devam eden önemli bir isimdir.

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.