Fenerbahçe ilk transferini bitiriyor! İmzalar ocak ayında...

Fenerbahçe ilk transferini bitiriyor! İmzalar ocak ayında...
Sivasspor'u 4-1 yenerek Danimarka'da yaşadığı tarihi hezimetin yarasını bir nebze de olsa saran Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Sarı lacivertliler sezon başında istediği ancak alamadığı yıldız futbolcuyu bu kez kadrosuna katmak üzere.

Trendyol Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de gruptan çıkma mücadelesinde son maça kalan Fenerbahçe'de kadro kalitesinin yukarı çekilmesi için gerçekleşecek operasyonun hazırlıkları başladı. Teknik heyet ve yönetim sezon başında istediği ancak sonuç alamadığı oyuncular üzerinde yoğunlaşırken öncelikli takviye orta sahaya yapılacak. Ocak ayında imzaların atılması beklenen bir yıldızda ise sona gelindi.

Fred sakatlandı, iflas geldi

Sezona 19'da 19 yaparak başlayan Fenerbahçe'de Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'in yaşadığı sakatlık sonrası oynanan Trabzonspor, Ludogorets ve Adana Demirspor maçlarında puan kaybeden sarı lacivertliler Fatih Karagümrük'ü yense de oyun olarak kimseyi tatmin etmedi. Nordsjaelland mücadelesi ise tarihi hüsran ile sonuçlandı. Sambacının döndüğü Sivasspor mücadelesinde ise gol yağmuru vardı. 74 dakika sahada kalan 30 yaşındaki oyuncu yine takımın en iyilerindendi.

Transfer yapılacak

Fred'in oynuna ayak uydurabilecek, sahanın iki tarafında da görev yapabilecek ve çalışkanlığı ile mücadele edebilecek bir isim arayan teknik heyet, Miha Zajc ve Miguel Crespo'yu gözden çıkardı. Eğer kendileri için teklif gelirse kolaylık sağlanacak. Zira Sloven futbolcunun adı Trabzonspor ile anılırken son günde kontratının bittiği Kanarya ile sözleşme imzalamıştı. Portekizli orta saha da birçok takımın ilgisine rağmen kariyerini İstanbul'da sürdürmüştü. Ocak ayında ise en az birinin ayrılması bekleniyor.

Sezon başında olmadı

Fenerbahçe'nin listesine ilk sıradan giren isim ise Rade Krunic. Sezon başında AC Milan ile yapılan transfer pazarlıklarında 5 milyon euro seviyelerine çıkan yönetim, İtalyan ekibinin direncini kırmayı başaramamıştı ve masadan kalkmıştı. Ancak ilişkiler kopartılmadı. Vatandaşı Edin Dzeko da sürekli kendisiyle görüştü ve İstanbul'a gelmesi için olumlu referanslar vererek kararının olumlu olması konusunda düşüncelerini aktardı. Bu kez imzaların atılması hiç olmadığı kadar yakın.

Maaşı belli oldu

İtalyan medyasına göre Rade Krunic'in Fenerbahçe'den kazanacağı ücret de belli oldu. Kadrosu yıldız isimlerle dolu olan sarı lacivertlilerde deneyimli futbolcuya da 3.5 milyon euro ödenmesi bekleniyor. Eğer Milan da istediği bonserviste indirime giderse ocak ayında el sıkışılarak oyuncu İstanbul'a getirilecek.

Rade Krunic kimdir?

Rade Krunic 7 Ekim 1993 tarihinde Bosna Hersek'in Foca kentinde doğdu. 30 yaşındadır. Orta saha ve ön libero mevkilerinde forma giymektedir. Futbola Sutjeska Foca'da başlamış ve Sırp ekiplerinden Donji Serem'e transfer olmuştur. Buradan birçok oyuncu gibi İtalya kapıları kendisine açılmıştır. Hellas Verona'ya imza attıktan sonra eski takımına kiralandı ve 2015te Borak Cacak ile yeniden Sırbistan'a döndü. Bu kez 6 aylık macerasının ödülü Empoli anlaşması oldu. 4 sene forma giydiği kulübünden 8.6 milyon euro karşılığında ülkenin en önemli kulüplerinden Milan'a geçiş yaptı. Milli takımının da kaptanı olan Krunic, 32 kez sahaya çıktı ve 4 gol sevinci yaşadı. Kariyerinde 1 İtalya Serie A şampiyonluğu ve 1 İtalya Kupası bulunmaktadır. Bu sezon 14 karşılaşmada 896 dakika sahada kaldı ve skor katkısı yapamadı. Güncel piyasa değeri ise 10 milyon eurodur.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.