Fenerbahçe gruptan çıkacakken elenme riski ile karşı karşıya

Fenerbahçe gruptan çıkacakken elenme riski ile karşı karşıya
Ülkemizi UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe, grupta oynadığı Ludogorets maçından 2-0'lık yenilgi ile ayrılırken kazanması halinde bir üst tura yükseleceği sezonda elenme riski ile karşı karşıya kaldı.

Bu sezon çıktığı 19 maçı da kazanan Fenerbahçe, cumartesi günü konuk ettiği Trabzonspor'a 3-2 yenilerek ilk mağlubiyetini almıştı. Kanarya, bordo mavililerin ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Bulgar temsilcisi Ludogorets karşısında da 2-0 yenik ayrıldı. Kanarya'da alınan bu yenilgi sonrasında gruptan elenme riski de bulunuyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi puan durumu

Fenerbahçe her ne kadar dün akşam rakibine yenilse de 9 puanla ilk sırada yer alıyor. 9 puanlı temsilcimizin ardından 7 puanlı Nordsjaelland ikinci basamakta. Üçüncü Ludogorets'in ise 7 puanı var. Sonuncu Spartak Trnava da bir beraberlik elde edebildi ve 1 puana sahip.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

H grubunda lider olan Fenerbahçe'nin önünde karşılaşma daha var. İlk olarak Spartak Trnava'yı ağırlayacak olan İsmail Kartal ve öğrencilerinin ilk hedefi Kadıköy'den zaferle ayrılmak. Eğer Ludogorets-Nordsjaellanda karşılaşması berabere tamamlanırsa son karşılaşma için herhangi bir sonuç yükselmek adına yeterli olacak.

Fenerbahçe elenir mi?

İkinci turu hedefleyen Fenerbahçe'nin gruptan elenme ihtimali de bulunuyor. İki karşılaşmadan mağlup ayrılması halinde temsilcimiz Avrupa'ya veda edebilir. Bunun için Ludogorets'in de 6 puan alması gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.