Fenerbahçe Alagöz Holding final serisi ilk maçında ÇBK Mersin'i ağırlıyor

Fenerbahçe Alagöz Holding final serisi ilk maçında ÇBK Mersin'i ağırlıyor
Türkiye Kadın Basketbol Ligi'nde final serisi başlıyor. Bu sezon performansıyla yoluna namağlup devam eden Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk karşılaşmada ÇBK Mersin'i ağırlayacak. Mücadeleye dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kıran kırana geçen sezonun ardından Türkiye Kadın Basketbol Ligi'nde final serisi başlıyor. Namağlup devam ettirdiği senenin ardından şampiyonluk kazanmak isteyen Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk karşılaşmada ÇBK Mersin'i ağırlayacak. Metro Enerji Salonu'nda oynanacak mücadelede sarı lacivertliler avantajı eline almak, konuk takım ise zorlu deplasmandan zaferle dönmek amacında. Kritik randevuya dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

Fenerbahçe Alagöz Holding ÇBK Mersin maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Türkiye Kadın Basketbol Ligi final serisi ilk karşılaşması olarak oynanacak olan Fenerbahçe Alagöz Holding ÇBK Mersin maçı saat 19.00'da başlayacak. Mücadele TBF Youtube kanalından yayınlanacak.


Fenerbahçe Alagöz Holding’te son durum

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, namağlup lider olarak tamamladığı normal sezonun ardından çeyrek finalde Botaş’ı, yarı finalde de Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 2-0’lık skorlarla geçerek finale yükseldi ve ÇBK Mersin ile eşleşti.

Potanın Kraliçeleri, bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde rakip potalara 2971 sayı bıraktı. Bu sezon oynadığı 22 maçta toplam 377 sayı üreten oyuncumuz Emma Meesseman ise takımımızın en skorer oyuncusu ünvanını taşıyor.

Maç Başına Sayı Ortalaması: 92.84
Maç Başına Asist Ortalaması: 27.81
Maç Başına Ribaund Ortalaması: 37.38


ÇBK Mersin’de son durum

ÇBK Mersin, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 28 maçta aldığı 17 galibiyet 11 mağlubiyetle puan cetvelinin altıncı sırasında tamamladı. Çeyrek finalde OGM Ormanspor’u, yarı finalde ise Beşiktaş BOA’yı 2-0’lık skorla geçen ÇBK Mersin, finale yükseldi.

Ligde rakip potalara 2596 sayı bırakan ÇBK Mersin’de Marina Mabrey 22 maçta ürettiği 454 sayı ile takımının en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Maç Başına Sayı Ortalaması: 81.13
Maç Başına Asist Ortalaması: 22.69
Maç Başına Ribaund Ortalaması: 37.06

Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu tarafından çalıştırılan ÇBK Mersin’in kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Asena Yalçın, Derin Yaya, Elanur Menteş, Elizabeth Williams, Elif Bati, Esra Güvenç, Kahleah Copper, Kuanitra Holingsvorth, Laura Cornelius, Maria Araujo, Marina Mabrey, Melis Gülcan, Meltem Avcı, Sinem Ataş, Virag Kiss.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.