Boğaziçi Karate Turnuvası

Boğaziçi Karate Turnuvası
Bu yıl 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası; İstanbul Beylikdüzü'nde yapılacak ben bu köşeyi yazarken tahmini ülke katılım sayısı 15, katılan yarışmacı sayısı ise 950 civarındaydı.

Bu yıl 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası; İstanbul Beylikdüzü'nde yapılacak ben bu köşeyi yazarken tahmini ülke katılım sayısı 15, katılan yarışmacı sayısı ise 950 civarındaydı. 11 Mart 2018 tarihlerine kadar sürecek yapılacak 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası bu yıl daha da anlamlı olacak katılım ücretlerinin tamamı şehit ve gazilerimize bağışlanacak. Türkiye Karate Federasyonu'muzun resmi faliyet programında olan turnuvada gelirin tamamı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize bağışlanacak. Bu anlamlı davranışı için Türkiye Karate Federasyonu Başkanımız Esat Delihasan'a şükranlarımı sunarım. Spor camiasında bir ilki gerçekleştirdi özellikle bugünlerde kahraman ordumuzun Afrin'de yapmış olduğu kahramanca mücadelesi ve Afrin'deki asker  yakınlarına Türk halkına büyük moral kaynağı olmuştur.
Çatalca Belediye Karate Takımı olarak 18 sporcumuzla bu anlamlı turnuvaya katılacağız bölgemizde gerçekleşecek 31. Uluslararsı Karate Turnuvası'na tüm halkımızı davet ediyorum katılımın çok yüksek olduğu bu turnuvayı kaçırmayın. Yine ilk defa bu turnuvada Veteranlar Milli Takımı seçmeleri yapılacak. Bu da ayrı bir güzellik tunuvanın yapılacağı salon Beylikdüzü Kapalı Spor Salonu maçların hayli çekişmeli geçeceği turnuvanın ilk günü dündü. 6 ve 11 yaş arası grupları yarışacak hemen ardından bugün de 12 ve 13. yaş ve 21 yaş altı sporcuların yarışacağı turnuvada dünyaca ünlü sporcular yarışlarını izlemenizi de tavsiye ederim.
Turnuvanın son günü pazar günü gençler büyükler ve veteranlar şampiyonası milli takım seçmelerini izlemenizi tavsiye ederim. Her geçen gün büyüyen Türkiye'nin yüz akı Türk Karatesi Olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerliyor dünya sıralamasında her zaman ilk beş ve bir arasında olan Türk karatesi olimpiyatlarda inşallah madalya ile taçlanacaktır. Ülkemizde 60 dan fazla ilde karate temsilcilikleri var. Neredeyse her bölgede karate turnuvası iller arası karate ligi yapılıyor bunlardan en yenisi Trakya Karate Ligi. Bu lige geniş katılımlı bir lig diyebiliriz. Bakın hangi il ve ilçeler katılıyor; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illeri. İlçelerde ise; Çatalca, Silivri, Çorlu Çerkezköy, Lüleburgaz, Biga, Süleymanpaşa, Babaeski ilçelerininde katılımı olacak. ilk ayağının Bizler ise Çatalca olarak bütün karate liglerine katılıyoruz her bir lig demek gençliği kurtarmak demektir Türk sporuna hizmet demektir. Bu hizmetin en güzel örneğini bu hafta Beylikdüzü'nde yapılacak uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'nda göreceksiniz. Ben her bir sporcu kayıt yaptığım zaman toprağa yeni dikilmiş fidan gibi görüyorum eğer bu fidanları görmek istiyorsanız 
Haydi Beylikdüzü spor Salonu'na gelin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.