Beşiktaş'ta istifa kararı çıktı! Görevini bırakacak...

Beşiktaş'ta istifa kararı çıktı! Görevini bırakacak...
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Bodo Glimt'e 3-1 yenilen Beşiktaş'ta sular durulmuyor. Siyah beyazlılarda bir istifa kararı daha çıktı.

Büyük umutlarla sezona başlayan ancak yaptığı transferlere rağmen istediği sonuçları elde edemeyen Beşiktaş'ta ilk olarak Şenol Güneş görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İnişli çıkışlı performansın ardından göreve yardımcısı Burak Yılma geçici olarak getirilmişti fakat o da kötü gidişe çare olamadı. 38 yaşındaki teknik direktör istifa kararı aldığını açıkladı.

Grupta dibe vurdu

Bu sezon eleme aşamasından katıldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde önemli işlere imza atan Beşiktaş, gruplara kalmayı başarmıştı. Lugano, Club Brugge ve Bodo Glimt ile eşleşen Kartal ilk olarak Belçika temsilcisi ile 1-1 berabere kaldı. İkinci hafta ise 2-0 öne geçmesine rağmen evinde İsviçre ekibine 3-2 mağlup oldu. Dün de büyük umutlarla çıktığı Norveç deplasmanından 3-1 yenik döndü. 3 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen Kara Kartal'ın tek çaresi tüm maçları kazanmak.

Geniş rotasyon da çare olamadı

Ligde Galatasaray'a mağlup olan kadroda büyük bir revizyona giden Burak Yılmaz'ın bu hamlesi de karşılık bulmadı. Genç çalıştırıcı, derbi 11’inden 5 ismi değiştirdi. Bunlardan biri kart cezalısı Rosier’di. Sağ bekte Onur Bulut görev alırken, stopere Necip geçti. Orta sahada Gedson yerine Chamberlein’i, sakatlığı bulunan Tayfur’un yerine de Onana’yı oynatan Burak Yılmaz, sol beki Masuaku’ya emanet etti. Kadrodaki geniş rotasyona rağmen sonuç değişmedi.

İlk hedef 9 Kasım

Beşiktaş'ın gruptaki kaderini belirleyecek ilk maç 9 Kasım'da. Bodo Glimt'i İnönü'de ağırlayacak Burak Yılmaz ve öğrencileri, rakibini yenmek zorunda. İddiasını sürdürebilmesi ve Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki yerini daha da sağlamlaştırması için yola devam etmek amacında.

Zorluk çıkarmayacak

Seçimin yaklaştığı Beşiktaş'ta en çok merak edilen konulardan biri de Burak Yılmaz'ın geleceği. Genç teknik adamın durumu merak ediliyor. Şu an takımın başında olan Yılmaz'ın yeni yönetimin başkanı kim seçilirse seçilsin zorluk çıkarmayacağı ve kulübün önünü açmak için hiçbir şeyden kaçınmayacağı öğrenildi. Yani seçim sonrası istifasını verecek.

Devam da edebilir

Ancak bir diğer ihtimale göre yeni gelecek başkan, Burak Yılmaz’ın devam etmesini isterse genç hoca da görevine devam edecek. Söz konusu gelişmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan başarılı hoca, “Yeni yönetim gitmemi isterse istifa ederim. Kalmamı isterlerse devam ederim. Alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Beşiktaş, bize ne görev verirse onu yerine getiriririz. Bize de verilen karara uymak düşer” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.