Becao geri dönebilir!

Becao geri dönebilir!
Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı ancak sakatlığı nedeniyle uzun süredir faydalanamadığı Becao için İtalya’dan talip çıktı.

Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı ancak sakatlığı nedeniyle uzun süredir faydalanamadığı Becao için İtalya’dan talip çıktı. Daha önce Serie A’da forma giyen Brezilyalı yıldız eğer teklifi kabul ederse yeniden bu organizasyonda oynayabilecek. Son sözü ise sarı lacivertli yönetim söyleyecek.

Şampiyonluk hasretini gidermek isteyen Fenerbahçe’nin sezon başındaki en spekteküler transferlerinden biri de Becao’ydu. Udinese ile gerçekleştirilen görüşmelerde uzun bir süreç yürütülmüş ve sonunda 8.5 milyon euro civarında bir bedelle deneyimli oyuncu kadroya katılmıştı. Sambacı yıldız gelir gelmez takımın değişilmezleri arasına girmeyi başarırken performansıyla da savunmanın liderliğini üstlenmişti. Ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Buna rağmen kendisine çok önemli bir takım talip oldu.

Pendik maçında sakatlandı

Fenerbahçe’nin Pendikspor ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Becao’nun yanı sıra Fred ve Samet de sakatlık sorunuyla karşılaşmıştı. İki Brezilyalı oyuncudan deneyimli savunmacı için hamstring grubundan (biseps femoris) tendon kopması tespit edilmişti. Sahalardan daha fazla süre uzak kalmasının sebebinin ise takımı yalnız bırakmama isteği olduğu dile getirilmişti.

Savunmada sorun yaşandı

Geldiği günden bu yana sert yapısı ve yerinde müdahaleleri ile liderlik görevini çok iyi yerine getiren Becao’nun yaşadığı sakatlık sonrasında Fenerbahçe defansında da sorunlar yaşandı. Takımın bu sezon Türkiye sınırları içerisinde aldığı 2 yenilgi de onun olmadığı karşılaşmalarda geldi. Ligde Trabzonspor’a 3-2 yenilen Kanarya, geçtiğimiz haftada da kupada Ankaragücü karşısında 3-0’lık sonuçla adeta bozguna uğradı. Ayrıca puan kaybedilen maçlarda da yine aranan isimlerin başında geldi.

Mersin’de geri döndü

Sakatlık sebebiyle formasından uzun süre uzak kalan Becao, Fenerbahçe’nin dün akşam ligde oynadığı Hatayspor karşılaşmasında ilk 11’de yerini aldı. Teknik heyetin raporu doğrultusunda 126 gün sonra 11'de görevlendirilmiş oldu. Öte yandan başarılı stoper, 81. dakikada bir sakatlık yaşadı ve kenara değişiklik işareti yaptı. Yerine ise Bonucci girdi.

Risk almamak için çıktı

Yaşadığı sakatlık sonrasında kulüp televizyonuna konuşan tecrübeli oyuncu şunları söyledi; “Zor bir dönemden geçtim ve zor bir sakatlık sakatlık atlattım ama herkesin desteğini çok iyi hissettim. Oyundan çıkma sebebim sakatlık değil, yorulduğum için çıkmak istedim. Biraz da önlem almak istedim. Uzun zamandır oynamıyordum ve yorgun hissettiğimde risk almama kararı almıştık doktorumuzla.”

Talibi var

Sezon başında İtalya’dan gelen Becao’ya Serie A takımlarının ilgisi sürüyor. Udinese’den transfer edilen 28 yaşındaki futbolcu için bu kez de Fiorentina deveye girdi. Floransa temsilcisi daha önce bu ligde deneyimi bulunan güçlü stoperi kadrosuna katabilmek adına harekete geçecek. Sezon sonunda Fenerbahçe’nin kapısının çalınması hedefleniyor. Kanarya’da yönetim ise kalmaması halinde bu kararların yeni başkan ve ekibinin vermesini istiyor. Becao’nun ne karar vereceği de merak konusu. 2028’e kadar kontratı bulunuyor.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.