Ali Fatinoğlu resmen aday

Ali Fatinoğlu resmen aday
Galatasaray'da Mayıs ayında yapılan kongre için ilk aday resmen belli oldu. Galatasaray Proje Üretim Grubu Başkanı Ali Fatinoğlu, sarı kırmızılı takımın başkanlığına talip olduğunu duyurdu

Galatasaray'da Mayıs ayında yapılacak seçim öncesi ilk aday belli oldu. Sarı kırmızılı camianın Proje Üretim Grubu Başkanı Ali Fatinoğlu, yaptığı açıklamayla Mayıs ayında Galatasaray'ın başkan aday olacağını duyurdu. Galatasaray için her zaman sorumluluk almaya hazır olduğunu söyleyen Fatinoğlu, camia için görev almayı istediğini söyledi.

Destek ziyaretlerine çıkacak
Yakın bir zaman içinde destek için ziyaretlere başlayacağını da anlatan Fatinoğlu şu ifadeleri kullandı, “Galatasaray başkanlığına aday olmak için çalışmalara başladım. Önce kulübün önde gelen isimlerinden onay alacağım. Daha sonra destek ve nezaket ziyaretleri gerçekleştireceğim” dedi. Kendisi için “hazırlan” çağrısı yapıldığını da belirten Fatinoğlu şu ifadeleri kullandı; “Bana; 'Galatasaray'da para verebilen birisi çıkmazsa, kulübün hazırlıksız yakalanmaması için projelerinle hazırlan' önerisi geldi.”

Cezanın önünü kesecek
Sarı kırmızılı camianın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları aşabilecek güçte olduğunu da kaydeden Fatinoğlu, sezon sonu gelecek şampiyonlukla birlikte her türlü cezanın önünü kesebileceklerini söyledi. Fatinoğlu, “Galatasaray şampiyon olursa, kasasına girecek parayla UEFA'daki finansal yapısını koruyacak. Şampiyon olursak UEFA'dan gelecek cezanın önünü keseriz” diye konuştu.

Kongre üyeleri de arayışta
Fatinoğlu'nun adaylığını açıklamasıyla birlikte bundan sonra neler olacağı da merak konusu haline geldi. Camianın içerisinde eski başkan Dursun Özbek'e karşı Mustafa Cengiz'i ve listesini destekleyen isimlerin yeni bir başkan ve yönetim arayışında olduğu iddia edildi. Galatasaray Kongre Üyesi Av. Ali Güvenç Kiraz da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık Mayıs ayında Cengiz ve yönetiminin yerini daha güçlü bir yönetime bırakması gerektiğini ifade ediyor. Kiraz, bir önceki kongrede Özbek'e karşı Cengiz'i destekleyen isimler arasındaydı. Galatasaray'da Mayıs ayında yapılacak kongre öncesi benzer tutumda olan birçok kongre üyesi olduğu da biliniyor.

Özbek'i desteklemişti
Başkanlık için adaylığını açıklayan Ali Fatinoğlu ise bir önceki seçimde Mustafa Cengiz'e karşı Dursun Özbek'i destekleyen isimler arasındaydı. Fatinoğlu'nun adaylığını açıklaması camia içerisinde; “Özbek'le fikir ayrılığına mı vardılar?” şeklindeki soruların gündeme gelmesine de neden oldu. Konuyla ilgili Özbek cephesinden ve camianın önemli isimlerinden henüz bir açıklama gelmezken, neler olacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

Altın çocuk Fatinoğlu
Ali Fatinoğlu, 1962 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda okudu. Bakırköy Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuş ve master yapmıştır. Fatinoğlu'nun ilk iş deneyimi, Teftiş Kurulu sınavını kazanarak Anadolu Bankası’nda Mali Tahlil ve Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak çalışmak oldu. İkinci işi ise, Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde Hamidiye Suları başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işletmeleri oldu. 1 Haziran 1988 tarihinde İGDAŞ, Deniz Otobüsleri, Metro, Halk Ekmekler, Asfalt Fabrikası, Beton Fabrikası,İstanbul İmar LTD., gibi bütün bu şirketlerin hepsinin sorumluluklarını oluşturan grubun başına getirildi. 26 yaşındayken, ismi "Altın çocuk" olarak anılan Ali Fatinoğlu, 6 aylık bir süreç içerisinde 8 tane belediye şirketini kâra geçirdi. 1 Haziran 1989 tarihinde yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile devlet işlerinde çalışmama kararı aldı. İstanbul Birinciliği Aldı Siyasete ANAP Bakırköy ile atılan; Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi'nin torunu olan Ali Fatinoğlu, Bakırköy Kart projesini çıkardı. 2000'de yılın en başarılı genç girişimcisi ödülüyle 2002'de Dünya Gazetesi'nin düzenlediği, "Dünya en başarılı işadamları" yarışmasında İstanbul birinciliği ve Türkiye ikinciliği ödülünün sahibi oldu. Ağabeyi ile 30 yıl önce kurduğu firması ile 4 ayrı sektörde dünya markası olmuştur. 78 ülkeye ihracat yapan Fatinoğlu Holding’in ortağıdır.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.