Albert Sambi Lokonga kimdir? Kariyeri ve biyografisi

Albert Sambi Lokonga kimdir? Kariyeri ve biyografisi
Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Rade Krunic operasyonunun neredeyse olumsuz sonuçlanması yeni arayışları da beraberinde getirdi. Sarı lacivertliler Albert Sambi Lokonga'yı listesine aldı. İşte hakkındaki bilgiler...

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe diğer yandan da Avrupa kupalarında da zirveye çıkabilmek adına transfer operasyonuna devam ediyor. İsmail Kartal'ın özellikle orta saha konusunda ısrarcı olması nedeniyle öncelik bu bölgeye kaydırıldı. İlk hedef de Rade Krunic'ti ancak istenen sonuç henüz alınamadı. Bu nedenle de gözler farklı isimlere çevrildi. Albert Sambi Lokonga da listeye eklenen isimler arasında bulunuyor ve taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Albert Sambi Lokonga kimdir? Kariyeri ve biyografisi haberimiz de yer almaktadır.

albert-sambi-lokonga-1.jpg
Albert Sambi Lokonga

Albert Sambi Lokonga'nın bu sezonki performansı

Crystal Palace sonrasında bu sezon Luton Town'a kiralanan Albert Sambi Lokonga, istediği süreyi pek de alamadı. Premier Lig ekibinde neredeyse ocak ayına girilmişken sadece 5 karşılaşmada forma giydi. Shieffield United karşısında 1 asist yaptı ve 320 dakika sahada kaldı. Güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak gözüküyor.

albert-sambi-lokonga.webp
Albert Sambi Lokonga

Albert Sambi Lokonga kimdir?

Tam adı Albert Mboyo Sambi Lokonga olan Albert Sambi Lokonga, 22 Ekim 1999 tarihinde birçok Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı gibi Belçika'da doğdu. Valonya bölgesinde bulunan bir şehir olan ve Liege'ye yakınlığı ile bilinen Verviers'te dünyaya geldi. Futbola da RCS Verviers'te başladı. Ardından ülkenin en önemli kulüplerinden Brüksel temsilcisi Anderlecht'e transfer oldu. Bonservisi şu anda Arsenal'de bulunmaktadır.

albert-sambi-lokonga-2.jpg
Albert Sambi Lokonga

Albert Sambi Lokonga'nın Anderlecht yılları

Orta sahada mücadeleci yapısıyla ön plana çıkan Albert Sambi Lokonga, 2018'e kadar alt takımlarda forma giydi. Ardından en üst seviyede oynadı. 3 sezon temsil ettiği takımı ile 78 karşılaşmaya çıktı. 3 gol ve 7 asistlik katkıda bulundu. Bu durum kendisini Avrupa'nın önemli takımlarının listesine sokmayı başardı. İngiltere devi Arsenal, hızlı davrandı ve bonservisini aldı.

Albert Sambi Lokonga'nın Arsenal dönemi

İlk etapta büyük umutlarla forma şansı verilen Albert Sambi Lokonga beklenen seviyeye bir türlü çıkamadı. 39 karşılaşmada sahada yer aldı. Deneyim kazanması adına da Crystal Palace'a gitti. Kırmızı mavililerle 9 kez yeşil çimlere ayak bastı. Ancak burada da yeterli görülmedi. Bu sezonki adresi ise Luton Town oldu. 5 maçta 1 asistlik performans gösterdi.

cjybnkg.jpg
Albert Sambi Lokonga'nın annesi ve babası

Albert Sambi Lokonga'nın ailesi kimdir?

Çok sayıda kardeşi bulunan Albert Sambi Lokonga'nın annesi Desire Lokonga ve babası Josee Lokonga'dır. Ağabeylerinin küçük yaştan itibaren koruma altına aldığı ve tehlikeden uzak bir yaşam sürdürebilmek için uğraştığı 24 yaşındaki futbolcu, orta sınıf bir ailede yetişti. Babası hava trafik kontrolörüdür. Annesi ise en son şişe su firmasında çalışıyordu.

Lokonga'nın kardeşleri
Paul-José Mpoku (Incheon United)
Fabrice Sambi Lokonga (RFC Sart-lez-Spa)

Lokonga'nın kuzeni
Eliézer Mpoku (FC Red Star Zürich)

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.