4 milyon euroya gelen Jean Onana 4 maç oynayamadı! Beşiktaş'ta büyük hayal kırıklığı

4 milyon euroya gelen Jean Onana 4 maç oynayamadı! Beşiktaş'ta büyük hayal kırıklığı
Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı en maliyetli transferlerden biri olan Jean Onana, performansıyla herkesi hayal kırıklığına uğratırken en kötüler arasına girmeyi de başardı. Kamerunlu futbolcudan edilen toplam zarar şimdilik 10 milyon euro civarında.

Şenol Güneş ile yeni sezona başlayan Beşiktaş'ın transferleri, taraftarları pek memnun etmemişti. Dusan Tadic ve Halil Dervişoğlu'nu ezeli rakiplerine kaptıran siyah beyazlılarda yüzlerce kişi Vodafone Park önüne gelerek protestoda bulunmuştu. Jean Onana da Kartal'ın bu sezon başında kadrosuna kattığı isimler arasındaydı ve o da performansıyla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Bonservisi ve maaşı ile birlikte ödenmesi gereken toplam ücretin 10 milyon euro civarında olduğu biliniyor.

Beşiktaş KAP'a bildirdi

Siyah beyazlı ekip 21 Temmuz'da yaptığı KAP açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; "

Profesyonel futbolcu Jean Emile Junior ONANA ONANA transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. RC LENS kulübüne toplam transfer bedeli olarak 4.037.500 Avro ödenecektir.

Oyuncu ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 4 sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Lyanco daha fazla süre aldı

Beşiktaş'ın Jean Onana transferinde birlikte İstanbul'a getirdiği isimlerden biri olan Lyanco, sakatlığı nedeniyle imzadan dönmüştü. Brezilyalı stoper gittiği Katar'da toplamda 360 dakika süre alırken son 3 karşılaşmada ise kadroya giremedi. Nedeninin ne olduğu henüz bilinmiyor. Ancak Kamerunlu ön liberonun, transferinden vazgeçilecek kadar sakatlık durumu bulunan bir oyuncudan daha az sahada kalması tepkileri de beraberinde getirdi.

188 dakika sahada kaldı

Mücadeleci ve tempolu bir oyuncu profili ile bu transferi gerçekleştiren Beşiktaş'ta 23 yaşındaki futbolcu bugüne kadar çıktığı 10 karşılaşmada 1 asist yaptı. Ancak bu maçlarda sahada kaldığı süre 188 dakika oldu. Bir başka deyişle neredeyse 2 maç. Sezon başından bu yana 12'si lig ve 10'u da Avrupa olmak üzere toplam 22 kez rakipleri ile karşılaşan Kartal'da Onana'nın aldığı dakika, yüzde 10'dan daha az bir süreye denk geliyor.

Rıza Çalımbay'ın da gözüne giremedi

Her ne kadar transferine onay verse de Şenol Güneş'in gözüne giremeyen Jean Onana, Burak Yılmaz'dan da geçer not alamadı. Son olarak da Rıza Çalımbay kendisine şans vermedi. Umut Meraş ile birlikte takımdan ayrılması hakkında rapor vereceği öğrenildi. Seçilecek yeni yönetim de bu transferi en az hasarla atlatmanın yollarını arıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.