Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü? İşte mucizevi keşifin ve diyetsiz zayıflamanın yolları

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü? İşte mucizevi keşifin ve diyetsiz zayıflamanın yolları
Bilim insanları tarafından yapılan yeni keşif, diyet yapmadan kilo vermek isteyenleri sevindirdi. Uzmanlar, PHD2 genini kahverengi yağ dokusundan çıkararak vücudun metabolizmasını hızlandırabileceklerini keşfetti. Peki diyet yapmadan nasıl kilo verilir?

Bilim insanlarının yaptığı yeni keşif tıp dünyasına altın harflerle yazılabilir. Yeni yapılan araştırma ve çalışmalara göre diyet yapmaya gerek kalmadan vücut daha fazla kalori yakabilir. Nottingham Trent Üniversitesi'nde bulunan araştırmacılar, PHD2 geninin kahverengi yağ dokusundan çıkarılmasının, vücut metabolizmasının hızlanmasına sebep olduğunu ortaya çıkardı.

DİYETSİZ KİLO VERMEK MÜMKÜN OLABİLİR

Nature Communications dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, geni olmayan fareler, oldukça fazla yemelerine rağmen, PHD2 genine sahip olanlara göre yüzde 60 daha fazla kalori yaktı. Bu da aynı şeyin insanlar için de mümkün olabileceğini gösteriyor.

PHD2 GENİ NEDİR?

PHD2, kişiyi soğuk havalarda sıcak tutan bir doku türü olarak bilinmektedir. Ayrıca kahverengi yağın düzenlenmesinde kilit rol oynayan bir gendir.

NTU Bilim ve Teknoloji Okulu'nda araştırmacı olan Dr. Zoi Michailidou, bulgular hakkında konuştu ve bulguların obezite, tip 2 diyabet ve aşırı kiloyla ilişkili diğer hastalıkların tedavisinde yeni yolların önünü açabileceğini de ifade etti.

Michailidou, ayrıca ek olarak "Genin etkisini azaltmak aşırı kilolar ve tip 2 diyabet arasındaki bağlantıyı koparabilir. Bu bulgular hastalık riski yüksek olan insanlar için çok önemli." diyerek ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.