Fazla su içmek bakın neye sebep oluyormuş! Zayıflamak için çok fazla su içenler dikkat

Fazla su içmek bakın neye sebep oluyormuş! Zayıflamak için çok fazla su içenler dikkat
Suyun pek çok yararı olduğu bir gerçek. Ancak zayıflamak için aşırı ve gereksiz fazlalıkta su içenleri uzmanlar dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Suyun pek çok faydası olduğu ve doğal bir ihtiyaç olduğu bir gerçek. Ancak aşırı ve gereksiz su tüketimi pek çok bilinmeyen rahatsızlık ve soruna sebep olabiliyor.

Uzmanlar gereksiz yere fazla miktarda su içenleri uyarıyor ve bunun kas krampları, kaslarda ağrı güçsüzlük, bitkinlik, bulantı, kusma ve baş ağrısı belirtilerinin olmasıyla ortaya çıkabileceğini söylüyor.

SU İHTİYACI DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR

Uzmanların değindiği diğer bir konu ise su ihtiyacının değişiklik göstermesi konusu. Su ihtiyacınız yaşınıza, kilonuza, cinsiyetinize, fiziksel aktivitenize ve hava durumuna göre değişebilmekte. Ortalama olarak yetişkin bir insanın günde 2-3 litre su içmesi yeterli olarak ifade edilmekte. Tüketilen su miktarının önemi dışında tüketildiği zaman aralığı da önemlidir.

FAZLA SU İÇMEK ÖLÜME KADAR GÖTÜREBİLİR

Fazla su içme isteğinin bazı nedenleri şöyle sıralanabilir:

İshal, kusma, tuzlu ya da baharatlı yiyecekler tüketmek, yanık, kan kaybı, yoğun terlemeye yol açan yorucu egzersiz, maraton koşanlar, şeker yüksekliği, alkol tüketim, su diyeti ve takıntılı su içme davranışları.

Ancak her ne olursa olsun, aşırı su tüketimi, zehirlenmeye yol açabilir. Zayıflamak uğruna fazla su içmek ölümcül olabilir.

Su azlığı kadar, aşırı su tüketimi de hayatı tehdit edebilir. Bu sebeple susuzluk hissinizi takip etmeli ve yalnızca susadığınız zamanlarda su içmeye önem göstermelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.