Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir ?

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir ?
Alparslan Bayraktar soruşturması mahalle sakinleri tarafından yürütülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda aktif olarak görev yapan Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Müge Yücetürk - Alparslan Bayraktar'ın hayatıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nde tamamlayan Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dışişleri ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleyici Kurulu'nda görev yaptı.

YENİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde kabinesini temsil edecek bakanları bugün açıkladı. Alparslan Bayraktar yeni döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanacak.

alparslan-bayraktar-aa-2056108.jpg

ALPARSLAN BAYRAKTAR'IN HAYATI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Alparslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Devlet Müsteşar Vekili ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleyici Kurulu'nda görev yaptı. Kamu hizmetinden önce yurt içi ve yurt dışında özel sektörde çalıştı.
Enerji Düzenleyicileri Federasyonu (ICER) ve Bölgesel Enerji Düzenleyicileri Birliği (ERRA) başkanlığı görevlerinde bulunan Bayraktar, enerji yönetimi ve düzenlemesi alanında uluslararası kuruluşlarda çalıştı. Bayraktar şu anda Türkiye'nin Dünya Enerji Konseyi başkanıdır.

Alparslan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesi ile mezun olmuştur. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ticaret hukuku alanında yüksek lisans derecesi ve Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'ndan uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümü'nden Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında doktora derecesine sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.