Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir?

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir?
Son dakikada yeni kabine açıklandı. Cevdet Yılmaz'ın yeni Başkan Yardımcısı olduğu açıklandı. Açıklamanın ardından kısa süre sonra yeni başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın kim olacağı sorusuna yanıt arandı.

Müge Yücetürk - Cevdet Yılmaz'ın yeni başkan yardımcısı kim olacak sorusu yanıt bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son anda yeni kabine listesini açıkladı. Başkan Yardımcısı, yeni Kabine açıklandığında ilk rapor verenlerden biriydi. Gündemde Cevdet Yılmaz'ın yaşı, doğum yeri, görev tanımı ve daha birçok soru yer aldı. Türkiye'de her şey bir isme bağlı. işte. 2023'te Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Hayatı ve Biyografisi

Son dakika: Cevdet Yılmaz yeni Başkan Yardımcısı!

Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni kabine üyelerinin listesini kamuoyuna açıkladı. Sonuç olarak Cevdet Yılmaz, Başkan Yardımcılığına atandı.

Cevdet Yılmaz kimdir?

ODTÜ Kamu Yönetimi Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. ABD Denver Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi ve Bilkent Üniversitesi'nden siyasal yönetim alanında doktora derecesine sahiptir. DPT'den Sorumlu Devlet Müsteşarı ve Başbakanlık AB İlişkileri Başkanı olarak görev yaptı. Devlet Teşkilatları Konseyi, ATAUM ve Sümer Hari üyeliği yaptı. Bu dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolar Arası Birlik Türkiye Grubu'nun (PAB) başkanlığını yaptı. 60. Hükümetin Devlet Bakanı. 61., 62., 64. Hükümet, 63. Kalkınma Bakanı Hükümetin başbakan yardımcısıydı. AK PARTİ MKYK'ya üye olarak reklam ve medya, dış ilişkiler ve ekonomik işlerden sorumlu başkan yardımcısı oldu. Kasım 2020'den bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.