Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir ?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir ?
Türkiye'nin umut dolu yeni kabinesi bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından millete açıklandı. Kabine, İbrahim Yummakr'ı yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak atadı.

Müge Yücetürk - Yeni kabine açıklandı, ancak ülke genelinde milyonlarca insan yüzünü çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede bugün itibariyle İbrahim Yumaklı Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. İşte İbrahim Yumaklı hayatı hakkında bilmeniz gereken her şey...

İBRAHİM YUMAKLI KİMDİR ?

1969 yılında Kastamonu'da doğan İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nden ve 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Yumaklı, çalışma hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat uzmanı olarak başlamıştır. Marshall Boya A.Ş. olarak çalıştı. Bağlı bir grup şirketinde finans grubunda yönetici olarak çalıştı.

2011 yılında Türkiye'de Al Jazeera için çalışmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye TV kanalını yönetti. Ocak-Ekim 2016 tarihleri ​​arasında Anadolu Ajansı'nda Uluslararası İlişkiler Direktörü olarak çalıştım. Ekim 2016 tarihinden itibaren GÜBRETAŞ'ta Genel Müdür ve Direktör olarak görev yapmakta olup, 7 Nisan 2022 Perşembe günü açıklanan resmi tebliğ ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.