Muharrem İnce'den yanıt: İttifak teklifi yapıldı mı?

Muharrem İnce'den yanıt: İttifak teklifi yapıldı mı?
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine ittifakla ilgili hiçbir teklif yapmadığını söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşme gerçekleştirmiş ve yapılan görüşme sonucunda İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğinin mesajını vermişti.

Eleştirilerin odağında olan İnce’ye yönelik Millet İttifakı’nın oylarını böleceği tartışması gündemdeki yerini korurken yapılan ‘adaylıktan çekil’ çağrılarına İnce adaylığının demokratik bir hak olduğunu savunarak yanıt vermiş ve siyaset yapmak istediğini söylemişti.

İnce görüşme sonrası katıldığı programda “Size ittifak teklifi geldi mi?” sorusuna öyle bir konuşmanın geçmediğini ve teklifin olmadığını belirtmişti.

Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında İnce'nin 'teklif yapılmadı' açıklamasına ilişkin teklif yapıldığını fakat üzerinde uzlaşılmadığını söyledi. Görüşme esnasında teklifin yapılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, üzerine düşeni yaptığını ve karşı tarafı suçlamak istemediğini ifadelerine ekledi.

Kılıçdaroğlu "Orada değil ama teklif yapıldı. Ayrıntıya girmek istemem. İşin özeti teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı. Görüşmede bir teklif yapılmadı. Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemem" dedi.

İnce, söz konusu bu açıklamaya sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun partiyi ziyaret etmesi sırasında deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuklarına değinen İnce, kendisi tarafından teklif yapılmadığını söyledi.

Muharrem İnce'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.