Kılıçdaroğlu'ndan 'seccade' eleştirilerine yanıt: Kutsala saygısızlık etmeyiz

Kılıçdaroğlu'ndan 'seccade' eleştirilerine yanıt: Kutsala saygısızlık etmeyiz
Kılıçdaroğlu, "Yerdeki seccadeyi görmedim. O kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm, bunu ifade edeyim. Ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ- Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'ndeki iftarda konuştu.

Millet İttifakı, Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki iftar etkinliğinde buluştu.

Burada açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 'seccadeli' fotoğraf hakkında şunları kaydetti:

"Yerdeki seccadeyi görmedim. O kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm, bunu ifade edeyim. Ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez bunu da bilmenizi isterim. Bu benim hayat tarzıma, varoluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum"

Ne olmuştu?

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar buluşmasında seccade üzerinde çektirdiği fotoğraf tepkilere neden olmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya mesajında ''Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir." mesajıyla Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Bunun üzerine CHP fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilemediğini ifade etti.. CHP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen sayın genel başkanımız ve il başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz.”

CHP'nin yaptığı açıklamdan sonra Kılıçdaroğlu paylaşımda bulunarak  seccadeyi göremediği için çok üzgün olduğunu söyledi.

CHP lideri, "Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.