Kılıçdaroğlu'ndan IMF yanıtı: Bizi de kendileri gibi sanıyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan IMF yanıtı: Bizi de kendileri gibi sanıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nu “Londra’dan para almak” ve “Emperyalistlerin Truva atı” olmakla ilgili söylemlerde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, bu iddialara sert yanıt verdi.

EMİNE KAŞIKCI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Emperyalistlerin Truva Atı; Londra'dan ne kadar para aldın?" sözleriyle kendisini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “IMF’yle görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 17 Nisan’da İstanbul Finans Merkezinin bankacılık bölümünün açılışında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için kapalı kapılar ardında IMF adına pazarlık yaptıklarını iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi IMF'ye muhtaç edeceğini ileri sürmüştü.  

Erdoğan Afyonkarahisar’da konuşurken de Kılıçdaroğlu'nu “Londra’dan para almak” ve “Emperyalistlerin Truva atı” olmakla suçlamıştı. 

Erdoğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Aldığın bir şey var mı, laf. Emperyalistlerin truva atı IMF ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Evet, bay bay Kemal çıkmış şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor"

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın söylemlerine karşın şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu,  ABD’de, İngiltere’de kimlerle görüştüğünün belli olduğunu ve "Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar." dedi. 

Dilin kemiği yok. Dertleri Türkiye’ye yatırım getirmek değil, doları nasıl tutacakları. Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz.

Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.