Kılıçdaroğlu iki bakan adayını ilan etti

Kılıçdaroğlu iki bakan adayını ilan etti
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale mitinginde iki bakan adayını açıkladı.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale programı kapsamında dün Barbaros Mahallesi Dumlupınar Cami önünde Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

CHP lideri, programın bitiminde milletvekili aday listesinde yer almayan Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ile Ahmet Akın'ı sahneye çağırdı ve her iki ismin de seçilmesi halinde bakan olacağının işaretini verdi.

"Sandığa gidin"

İftardan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Benim işim, yoğun sandığa gitmeyeyim' demeyin. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Defalarca söyledim, bir daha ifade edeyim. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Sevgili kardeşlerim, kul hakkı yiyene oy vermeyin" dedi.

Kılıçdaroğlu'na Çanakkale programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

"Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme değil halka hizmet aracı olduğunu belirterek, "O nedenle biz halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etmek gibi kutsal bir görev kabul ediyoruz. Acıları anlatmak mümkün değil. O acıları ancak depremi yaşayan kişiler bilebilirler. Onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz hep beraber. Toplum olarak hepimizin yüreği orada attı. Acaba bir kişi daha kurtulabilir mi diye hepimiz dualar ettik. Dolayısıyla dayanışma kültürümüzü gösterdik. Şimdi Allah nasip eder, iktidar olduğumuzu da göreceksiniz, onların yıkılan evlerini, yıkılan dükkanlarını, yıkılan ahırlarını hepsini sıfırdan yeni yapacağız. Bir kuruş bile almadan hepsini kendilerine teslim edeceğiz. Milletin iradesine güveniyorum, ferasetine güveniyorum. Hep birlikte sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, yeni bir Türkiye'yi, güzel bir Türkiye'yi, ahlaklı bir Türkiye'yi, adaletli bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.