Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: İstifa edecek mi?

Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: İstifa edecek mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'istifa edip etmeyeceği' sorusuna partinin yetkili kurulları ile karar vereceklerini söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması kesin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,82 oy aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada mücadele mesajı vermiş ve "Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu mücadele çıkışı CHP Genel Başkanı olarak görevini sürdüreceği yorumlarına yol açmış ve eleştirilerin hedefi olarak istifa sesleri yükselmişti.

Kılıçdaroğlu mücadele mesajının ardından ilk kez konuştu.

Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ağır bir dille eleştirerek, “İktidar seçim kampanyasını, yalana, iftiralara, montaj kasetlere dayandırarak yürüttü. Halka yalan söyledi. Halkına yalan söyleyen biri cumhurbaşkanı olabilir mi? İktidarın ve seçim kampanyasının bu yönüyle sorgulanması gerekir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun 'istifa edip etmeyeceği' sorusuna da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacağını ve hep birlikte karar verileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu “CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla Genel Merkez Yönetimi arasında bir tartışma olup olmadığına ilişkin soruya da “Hiçbir bir sorun yok. Hiçbir gerginlik yok. Hep birlikte konuşup, değerlendirip yol haritamızı belirleyeceğiz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.