İktidara yakın isim konuştu: Yeni dönemde ekonomi takımında kimler yer alacak?

İktidara yakın isim konuştu: Yeni dönemde ekonomi takımında kimler yer alacak?
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la eski Bakan Mehmet Şimşek arasındaki görüşmenin ‘olumlu’ geçtiğini aktardı.

EMİNE KAŞIKCI- Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AKP’nin ekonomi yönetiminin başına geçirmeyi planladığı kişi olarak gündeme gelmişti.

Yeni kabine için gözler Erdoğan'a çevrilirken dün kritik bir gelişme yaşandı.

Erdoğan ve Şimşek arasında görüşme gerçekleştirildiği aktarıldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Kılıçdaroğlu istifa edecek mi, İmamoğlu aday mı" başlıklı yazısında dün gerçekleştirilen görüşmeyi de köşesine taşıdı.

Selvi, Şimşek ve Erdoğan arasındaki görüşmenin ‘olumlu’ geçtiğini söyledi.

Selvi, yeni dönemde Mehmet Şimşek'in ekonomiyi üstlenmesi halinde Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söylendiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceğine dikkat çeken Selvi, kabinede aynı zamanda bir AFET Bakanlığı olacağını söyledi.

Selvi ilgili kısımda şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Mehmet Şimşek’le görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği söyleniyor. Yeni dönemde Mehmet Şimşek ekonomiyi üstlenirse Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceği söyleniyor. Kabinede ayrıca bir AFET Bakanlığı olacak."

Ne olmuştu?

Eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek'in AKP’nin ekonomi yönetiminin başına geçirmeyi planladığı kişi olduğu gündeme gelmişti.

Şimşek, AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmiş ve aktif siyaseti düşünmediğini açıklayarak teklifi reddetmişti.

Fakat Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti politikalarına ya da hükümet politikalarına dönük olarak beyan ettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğu belirtmişti.

Şimşek yurt dışında finans kuruluşlarındaki işleri nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmediğini söylemiş ve sağlık sorunları olduğu söylenmişti.

Fatih Altaylı, Şimşek’in kendisine ilettiği mesajda sağlık sorunlarına ilişkin hafif bir mide ülseri dışında durumunun iyi olduğunu belirtmiş ve "Şimşek’in evi Ankara’da ama iş seyahatlerinden ötürü zamanın büyük bir bölümü Londra, Dubai gibi finans merkezlerinde geçiyor." demişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün yaptığı açıklamada Şimşek için Kabine'ye girip girmeyeceğini bilmediğini ifade ederek önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi. Kalın "Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.