Hüseyin Çelik’ten TBMM Başkanı Kurtulmuş’a çok sert “3. madde” tepkisi!

Hüseyin Çelik’ten TBMM Başkanı Kurtulmuş’a çok sert “3. madde” tepkisi!
AK Parti’nin kurucularından olan eski Bakan ve milletvekili Hüseyin Çelik’ten Anayasa çıkışı…

Numan Kurtulmuş’un “3. madde” hakkındaki sözlerinin yankısı büyüyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesi hakkında yaptığı çıkışın hemen ardından konuya dair sözlerinin yanlış algı oluşturulmak için kullanıldığını ifade eden yeni bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucularından eski milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Numan Kurtulmuş’u hedef alan sert bir mesaj yayınladı. Çelik’in mesajı kısa sürede gündem oldu.

Kendisine ait Twitter (X) platformundaki sayfasından bir paylaşımda bulunan Hüseyin Çelik, 3. madde tartışmaları üzerinden TBMM Başkanı Kurtulmuş’a yüklendi. “Meclisi hiçbir zaman bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı” diyen Çelik, Kurtulmuş’un 3. madde tartışmasını başlatıp arkasından sözlerini açıklayan yeni bir konuşma yapmasını ise “Ayar verildi. Sonra çark” ifadeleri ile eleştirdi.

Hüseyin Çelik’in konuya dair mesajının tamamında ise şu sözler yer aldı:

“TBMM,hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı.Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK!”

Hüseyin Çelik kimdir?

Hüseyin Çelik, Türk siyasetçi, akademisyen ve eski Milli Eğitim Bakanı olarak tanınan bir isimdir. 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğan Çelik, eğitimci bir geçmişe sahip olup, çeşitli üniversitelerde akademisyenlik yapmıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde profesör unvanını almış ve burada uzun yıllar öğretim üyeliği yapmıştır.

Siyasi Kariyeri

Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kurucu üyelerinden biridir. 2002 yılında AK Parti’den milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Aynı yıl, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak atanmış ve 2003-2009 yılları arasında bu görevi yürütmüştür. Bakanlığı süresince Türkiye'deki eğitim sisteminde bazı reform girişimlerinde bulunmuştur.

Çelik, ayrıca AK Parti'de genel başkan yardımcılığı yapmış ve parti sözcülüğü görevini de üstlenmiştir.

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.