Furkan Yazıcıoğlu kimdir? Aday olacak mı? Hangi ittifakı destekliyor?

Furkan Yazıcıoğlu kimdir? Aday olacak mı? Hangi ittifakı destekliyor?
Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu kimdir? Aday olacak mı? Hangi ittifakı destekliyor?

Kemal Kılıçdaroğlu, helikopter kazasında yaşamını yitiren eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile 30 Eylül 2022’de görüşme sağlamıştı.

Kılıçdaroğlu görüşmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuş “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan ile görüştük. Babasının ölümü üzerindeki şüpheleri kaldırmak için ciddiyetle araştırma yapacağımızın sözünü verdim. Kendisi de buna katkı sağlayacak bir dosya teslim etti. Açık yaraları kapamadan ülke huzur bulamıyor. Kapatacağız.” İfadelerini kullanmıştı.

TV100 yazarı Murat Kelkitlioğlu, yazısının ilgili bölümünde Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyareti hatırlatarak seçimlerde CHP, Yazıcıoğlu’nu Sivas’ta birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterileceğini iddia etti.

Yazısında Yazıcıoğlu’nun adaylığına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Anlaşılan CHP, bu görüşme sonrası Furkan Yazıcıoğlu’nun peşini bırakmamış… Önümüzdeki seçimlerde CHP, Furkan Yazıcıoğlu’nu Sivas’ta birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterecekmiş… Görünen o ki, seçimlere kadar daha çok sürprizlerle karşılaşabiliriz…"

Fatih Furkan Yazıcıoğlu bu iddiaları reddetti.

Konuya ilişkin Indepdent Türkçe'ye konuşan Yazıcıoğlu, böyle bir gündeminin olmadığını belirterek, "Bu aşamada benim tek gündemim Muhsin Başkan'ın suikast davasının akıbetiyle ilgilenmektir" dedi.

Yazıcıoğlu, "Oldu ki CHP, böyle bir teklifle karşımıza çıktı. Düşünür müsünüz?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Muhsin Başkan davasına dair bir görüşmenin bu şekilde gündemleştirilmesinden rahatsız oldum. Benim bir gündemim var, onunla ilgileniyorum. İçinde bulunmadığım bir gündemin devamı niteliğinde olacak bir şeyin ucunu açmak istemem. Bu soruya cevap vererek, olmayan bir mevzunun devamını sağlamak istemem."

Fatih Furkan Yazıcıoğlu kimdir?

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı; 19, 20, ve 23. dönem TBMM Sivas milletvekili ve Büyük Birlik Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olan 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu’dur. 2017 yılında evlenen Yazıcıoğlu, oğluna babası Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.