Fahrettin Koca neden aday gösterilmedi?

Fahrettin Koca neden aday gösterilmedi?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Listede iki bakan yer almadı. Yer almayan isimlerden biri olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca neden aday olmadı?

EMİNE KAŞIKCI- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti'de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 65'i değişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki bakanlar listede üst sıralarda yer alırken iki bakan listede yer almaması dikkat çekti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un listede yer almaması beraberinde neden aday olunmadığı sorularını da beraberinde getirdi. 

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Ankara birinci sıradan aday yapılabileceği konuşuluyordu. 

NEDEN ADAY OLMADI? 

Cumhuriyet’ten Barış Pehlivan’a konuşan AKP’li bir isim, Fahrettin Koca’nın ‘siyasetten yorulduğunu’, kısa bir süre önce Erdoğan’la ‘gizlice’ buluştuğunu söylemişti. 

Pehlivan’ın aktardığına göre kaynak, “Fahrettin Koca 2023 için listelerde olmayı arzulamadığını söyledi ve affını istedi” ifadelerini kullandı. 

Buna göre AKP’li isim, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da siyasetten çekilmeyi istediğini söyleyerek “Ancak unutmayın ki hem Koca hem Ersoy konusunda son söz reisin olacak” şeklinde konuşmuştu. 

Koca’dan ilk mesaj

Koca Twitter hesabından listelerin YSK'ya teslim edilmesinin ardından açıklama yaparak  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde birlikte görev alacak bakanlara seçim bölgelerinde başarılar diledi. 

Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye Yüzyılı Vizyonunu hayata geçirmeye aday kadromuz ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde birlikte görev aldığımız değerli bakan arkadaşlarıma seçim bölgelerinde başarılar diliyorum. Bakan ve tüm milletvekili adayı arkadaşlarımla birlikte Sn. Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi, Cumhur İttifakının başarısı için tüm gücümüzle çalışacağız. Türkiye Yüzyılına yürüyüşümüz kutlu olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.