Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adaylığı için seçim kararını açıkladı

Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adaylığı için seçim kararını açıkladı
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

Emek ve Özgürlük Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) eş başkanları, başkanları ve sözcüleri, Ankara'daki toplantıda bir araya gelerek seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girme kararı almışlardı.

Bugün düzenlenen basın toplantısında Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim için aday çıkarmama kararı aldı. 

Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimine dair tutum belgesini Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. 

Basın toplantısında açıklamayı HDP Eş Genel başkanı Pervin Buldan yaptı.

Buldan "Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, toplumsal adaletin gerçekleşmesi için yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan, büyük tahribatın sorumlularından hesap sorma konusunda kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Açıklamada bazı satır başları:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, toplumsal adaletin gerçekleşmesi için yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan, büyük tahribatın sorumlularından hesap sorma konusunda kararlıyız.

Bu nedenlerle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Halkın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesinin, kamu yönetiminde adaletin sağlanmasının, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, doğaya saygının, gençlere özgür yaşamın, barışçıl bir dış politikanın, tarafsız ve bağımsız bir yargının, özgürleşen kimliklerin ve en önemlisi de bütün bunları içeren demokratik bir anayasanın tesis edildiği bir siyasal iklimi inşa etmek acil hedefimiz ve mücadele sebebimizdir."

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etti. 

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu HDP'nin eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile birlikte kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.