CHP'li isimden DEVA, Gelecek ve Saadet'e tepki: Partimiz bu devşirme siyasetini bırakmalı

CHP'li isimden DEVA, Gelecek ve Saadet'e tepki: Partimiz bu devşirme siyasetini bırakmalı
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP listelerinden milletvekili çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin Meclis başkanı adayı çıkarmasına tepki gösterdi.

EMİNE KAŞIKCI- TBMM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamanın 3. turunda AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla 28. Dönem Meclis Başkanı seçilmişti.

Meclis Başkanlığı seçiminde, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun yarışmıştı. Saadet Partisi de Özbudun’u destekleme kararı almıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP listelerinden meclise giren DEVA, Saadet ve Gelecek partilerinin kendi adaylarını çıkarmalarına sert tepki gösterdi.

Erol Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmalarını büyük bir siyasi nezaketsiz olarak niteleyerek "Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir." dedi.

Erol paylaşımında şunları kaydetti:

"Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.