CHP yönetimi Ekrem İmamoğlu'nu dikkate almıyormuş

CHP yönetimi Ekrem İmamoğlu'nu dikkate almıyormuş
Gazeteci Fatih Portakal, "CHP yönetimi, 'İmamoğlu bayrak açtı ama sıkıntı yok, zaten birkaç ay içinde yargıtaydaki cezası onanacak ve ister istemez saf dışı kalacak. Zaten biz onu çok fazla dikkate almıyoruz" şeklinde konuştu.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmasıyla CHP içerisinde yönetim değişikliğine yönelik 'değişim' yankıları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin ilk kez yaptığı konuşmada 'değişim' vurgusu ön plana çıkmış ve dün de yaptığı açıklamada değişim talebi konusundaki kararlılığını sürdürerek Kılıçdaroğlu'na baş kaldırmıştı.

İmamoğlu'nun iktidar değişikliği için CHP'de bir değişim ihtiyaç olduğunu Kılıçdaroğlu'na belirterek "Ben değişime önderlik yapabilirim" dediği kulislerde yer almış ve Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda İBB ile ilgilenmesi gerektiği dediği öne sürülmüştü.

Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sına İmamoğlu'na yakın hiçbir ismi almadığını konumunu sağlamak için de kendisine sımsıkı bağlı olan isimlerle MYK'yı kurduğu iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu cephesinde bu gelişmeler yaşanırken gazeteci Fatih Portakal da konuya ilişkin kulis bilgisini paylaştı.

Portakal İmamoğlu'nun 1-2 ay içerisinde Yargıtay'daki cezası onanacağını ve ister istemez saf dışı kalacağının CHP yönetimi tarafından dile getirildiğini öne sürdü.

Portakal şunları aktardı:

"Kulis bilgisi şu; Şöyle düşünüyorlarmış, eğer doğruysa yazık. Nasıl olsa İmamoğlu bayrak açtı, sıkıntı yok. Zaten İmamoğlu'na ceza kesecekler. 1-2 ay içerisinde Yargıtay'daki cezası onanacak ve İmamoğlu ister istemez saf dışı kalacak. Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz yazıklar olsun.

Bu adamınızın veya partili olan bir başkanınızın arkasında durmayacağınızı gösteriyor. CHP Genel Merkezi'nde konuşulan senaryolardan biri buymuş. Zaten biz onu çok fazla dikkate almıyoruz, Yargıtay onun hakkında kararını verecek ve otomatik olarak İmamoğlu yarıştan düşmüş olacak diye...

Bu değişimin olması gerektiğini düşünen mutlaka bir başkası da çıkacaktır ama baba-oğul ilişki çok çabuk bitti. Böyle bir baba-oğlu ilişkisi olmazmış, sadece menfaate dayalı, yazıklar olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.