Bozdağ 'şampanya' çıkışında kendini savundu: Birleştiren bir dil kullanıyoruz

Bozdağ 'şampanya' çıkışında kendini savundu: Birleştiren bir dil kullanıyoruz
‘Şampanya’ çıkışıyla gündem olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tepki çeken ifadelerine yönelik "'Ülkemizde bazıları böyle kutlacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var?" diyerek savundu. Öte yandan Bozdağ ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmadıklarını birleştiren bir dil kullandıklarını öne sürdü.

EMİNE KAŞIKCI- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada 14 Mayıs’ın akşamında iki manzarayla karşılaşılacağını söylemişti.

Bozdağ “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak. Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu’na mı emanet edersiniz Tayyip Bey’e mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyeceğimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim.“ ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu bu ifadelere ilişkin tepkiler sürerken Bozdağ'dan yanıt geldi.

Bozdağ, seçim sonuçlarını insanların nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme yaptığını söylerek ayrıştırma, kutuplaştırma dili hiçbir yerde kullanmadıklarını iddia etti.

Bozdağ, katıldığı Haber Global yayınında söz konusu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu tepkiler istismar tepkileri. Bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var.

En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

O gün çıkan sonuçlar üzerine 'ülkemizde bazıları böyle kutlacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Ama siyaseten onlar bunu istismar ediyor. 'Bak ayrıştıyor, bak kutuplaştırıyor...' Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.