YouTube’un yıldızı gazeteciler belli oldu! İlk sırada kim var?

YouTube’un yıldızı gazeteciler belli oldu! İlk sırada kim var?
YouTube üzerinden yayın yapan gazeteciler arasında en popüler hangisi, en çok kimin takipçisi var? İşte yanıtı..

Dijital mecraların her geçen gün gelenek medyanın yerini almaya başlamasıyla birçok gazeteci ünlü video içerik platformu YouTube üzerinden yayınlarını yapmaya başladı. Medya Takip Merkezi, yaptığı çalışma ile YouTube’da en popüler gazeteleri açıkladı.

Medya Takip Merkezi’nin YouTube verilerini karşılaştırarak ortaya koydu çalışma ile platformda en çok izlenen, en çok abonesi bulunan ve abone sayısını en hızlı artıran gazeteciler belli oldu.

YOUTUBE'DA EN ÇOK İZLENEN 10 GAZETECİ

10. Selçuk Geçer

Ekonomi ağırlıklı programlar çeken ve güncel yorumlarda bulunan gazeteci. YouTube'da en çok izlenenler listesinde 10. sırada. Güncel veriler ışığında 690 bin abonesi bulunmaktadır. Şimdiye dek toplamda 136.751.216 kez görüntülenme elde etmiştir.

9. Ferit Atay

169.220.897 görüntülenme ile YouTube Türkiye'de en çok izlenen dokuzuncu gazeteci konumundadır. Zanka TV'de programlar çekmektedir. Yıllık abone artışı oranlarında 87.600 kişi kanalına abone olmuştur.

8. Özlem Gürses

Uzun süredir konveksiyonel medyada çeşitli görevlerde bulunduktan sonra YouTube platformuna geçen gazeteci. Şimdiye dek kanalında 173.913.510 görüntülenme elde etti. Güncel olaylar ve röportajlarla fark yarattı. 4003 adet video üreterek en fazla içerik üreten gazetecilerin de başında geliyor.

7. Memduh Bayraktaroğlu

Youtube'da en çok içerik üretici gazeteciler arasında ikinci sırada yer alan Bayraktaroğlu, bugüne kadar 175.559.671 görüntülenme almıştır. Bu rakam onu MTM verilerine göre YouTube Türkiye'de en fazla izlenen yedinci gazeteci yapmıştır.

6. Abdurrahman Uzun

Yine yıllık verilere göre abone sayısı en hızlı artan gazeteciler içerisinde yer alan Abdurrahman Uzun, 184.557.772 görüntülenme sayısıyla en fazla izlenen gazeteciler arasında altıncı sırada kendine yer bulmuştur.

5. Sabahattin Önkibar

Geleneksel medyadan YouTube'a geçen bir başka gazeteci Sabahattin Önkibar, 193.882.189 görüntülenme alarak en fazla izlenen 5 kanal olmuştur. Gündeme dair yorumlarda bulunarak platformda bilinirliğini artırmıştır.

4. Fatih Altaylı

YouTube'a en son katılan gazetecilerdendir. Buna rağmen kısa sürede büyüyerek abone sayısını 1 milyon 100 binin üzerine çıkarmıştır. Türkiye'de en çok izlenen 4. kanal olmuştur. Altaylı'nın kısa sürede ilk sıraya kadar çıkması bekleniyor.

3. Nevşin Mengü

YouTube'a ilk geçiş yapan isimlerden. Daha önce büyük televizyon kanallarında spikerlik yapmış ve konveksiyonel medyayı terk ederek YouTube'a geçmiştir. 282.763.358 görüntülenme ile en fazla izlenen gazeteciler arasında üçüncü sıradadır.

2. Armağan Çağlayan

Farklı formatlarda yaptığı programlarla geçtiğimiz yıl gündem olan Armağan Çağlayan 393.719.739 görüntülenmeyle en fazla izlenen 2. kanal olmuştur. YouTube içeriklerini azaltan Çağlayan, Ekol TV'nin sorumlularından biri olarak geleneksel medyaya geri dönmüştür.

1. Cüneyt Özdemir

YouTube'a ilk olarak geçiş yapan gazetecilerinden Cüneyt Özdemir, gündeme dair yorumları ve söyleşileriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca ekibindeki kişiler de farklı formatlarda programlar hazırlamaktadır. Hem en fazla içerik üreten hem de en fazla izlenen kanal konumunda bulunan Cüneyt Özdemir, 621.763.894 görüntülenmeye sahiptir. Güncel abone sayısı ise 1.630.000'dir.

İlgili Haberler

Kaynak:Medya Takip Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.