Basın İlan Kurumu'ndan yeni karar: Tık odaklı yayıncılık yerine 'niteliğe teşvik' olacak

Basın İlan Kurumu'ndan yeni karar: Tık odaklı yayıncılık yerine 'niteliğe teşvik' olacak
Basın İlan Kurumu'nun aldığı yeni karara göre Genel Kurul internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartları yeniden düzenlendi. Alınan kararla, medya kurumları tık odaklı yayıncılık yerine niteliğe teşvik edilmiş olacak.

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı'nı 4-6 Eylül 2024 tarihleri arasında yaptı.

Yapılan toplantıda Yönetim Kurulu’nun teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında değerlendirilmiş olan gündem maddeleri hakkında hazırlanan raporların okunmasının sonrasında ise oylama safhasına geçildi.

61. VE 67. MADDELERDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Bu safhada oylama yapıldı ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nin bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifler Genel Kurul tarafından kabul edildi.

basinik2.jpg

Alınan karar ile birlikte artık ziyaretçi trafiklerinde ek göstergeye ağırlık verilecek. Yönetmelikte yer alan 61 ve 67. maddelerde değişikliğe gidildi. Sitelerin artık okurun haber içeriğini tıklamasına odaklandığı ve SEO haberciliğine yoğunlaştığı görüldü. Bu sebeple asgari ziyaretçi trafik sayılarının azaltılmasına ve trafiği fazla olan internet haber sitelerine uygulanan ek gösterge oranlarının da çoğaltılmasına karar verildi.

ZİYARETÇİ VE SAYFA GÖRÜNTÜLENME SAYILARI %50 DÜŞÜRÜLDÜ

Düzenlemenin internet haber sitelerini özellikle daha nitelikli yayıncılık yapmaya teşvik etmesi beklenirken, artık günlük asgari tekil ziyaretçi ve sayfa görüntüleme sayıları yüzde 50 oranında düşürülmüş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.