Gelinim Mutfakta Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin popüler programı Gelinim Mutfakta'nın 17 Mart Salı günü yayınlanan yeni bölümündeki yemek belli oldu. Buna göre gelinler Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi hazırlayacak. Peki Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Fatih Ürek'in sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da bugün Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi günü. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve 90 dalikalık süre ile en iyi yemeği yapmak için mücadele verecek. Ev kadınları da süzek yapması ile ilgili bilgileri öğrenip evlerinde yapmak istiyorlar. Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi tart nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi MALZEMELERİ NELERDİR?

    2 Yufka,

*    200 Gr Tavuk Eti

*    150 Gr Dana Eti

*    100 Gr Kuzu Eti

*    1 Yumurta,

*    2 Soğan Acı Olandan 

*    1 Çay Kaşığı Kimyon

*    1 Çay Kaşığı Karabiber

*    1 Çay Kaşığı Tuz

*    1 Su Bardağı Çekilmiş Antepfıstığı

*    4 Dilim Bayat Ekmek

*    Yarım Demet Maydanoz

Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi NASIL YAPILIR?

Osmanlı Saray Mutfağından Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi için önce dana, kuzu ve tavuk eti kıyma haline getirilip karıştırılıyor ve elde edilen bu harca, fıstık, yumurta ve çeşitli baharatlar eklenerek yoğruluyor. Püf noktası ise bu karışımının bir süre dinlendirilmedir. Harç dinlendikten sonra elde açılan ince yufka ile yemek yapma aşması başlamış oluyor.

Yufkanın içerisine eklenen harç, dürüm şeklinde sarılıp birer lokmaya denk gelecek şekilde kesilerek pişiriliyor. Günümüzde bu yemeği sadece dana kıyması ve hazır yufka ile de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

 

tavuk, dana ve kuzu etini derin bir kaba alın. 

Yumurta, rendelenmiş soğan, ekmek içi kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 

Kıyma makinesinde bir kez çekin ve fıstığı ilave edip iyice yoğurun.

Elde ettiğiniz köfte harcını rulo haline getirip yufkayla sarın. 

Bu şekilde buzdolabında yarım saat dinlendirin. 

2-3 cm genişliğinde dilimler kesip şişlere dizin. 

Kömür ateşinde veya ızgarada pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.