Gelinim Mutfakta Yanardağ Kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Yanardağ Kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin popüler programı Gelinim Mutfakta'nın 19 Mart Perşembe günü yayınlanan yeni bölümündeki yemek belli oldu. Buna göre gelinler Yanardağ Kebabı hazırlayacak. Peki Yanardağ Kebabı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Fatih Ürek'in sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da bugün Yanardağ Kebabı günü. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve 90 dalikalık süre ile en iyi yemeği yapmak için mücadele verecek. Ev kadınları da süzek yapması ile ilgili bilgileri öğrenip evlerinde yapmak istiyorlar. Yanardağ Kebabı tart nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yanardağ Kebabı Malzemeleri

Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak.
1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi Yapılışı

Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.