Gelinim Mutfakta tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Öğle saatlerinde yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü günü başlıyor. Renkli kayınvalideler ve güzel gelimlerin ekranlardaki rekabeti yine nefes kesecek. Günün yemeği ise tavuk tantuni olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumu ile televizyon ekranlarında lezzet yolculuğuna devam eden ve izleyenleri eğlendiren Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha başlıyor. Dün haftanın ilk bölümü ile yayınlanan programda bugün de heyecan zirve yapacak. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve süre ile en iyisini ortaya koymaya çalışacak. Kayınvalideler ve Sayan da puanlarıyla günün karnesini ortaya çıkaracak. Bugünün lezzeti ise tavuk tantuni oldu. Ev hanımları da araştırarak kendi sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Tavuk tantuni malzemeleri

  • 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
  • Haşlamak için su
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Lavaş ekmeği(fırında yaptırdım)


İçine koymak için

  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 domates
  • Maydanoz, Tuz


 

Tavuk tantuni yapılışı

  1. Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
  2. Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
  3. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
  4. Tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
  5. Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
  6. Haşlanan tavukların suyu süzülür.
  7. Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
  8. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (Yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor)
  9. Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
  10. Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
  11. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
  12. Üstüne tavuk konulur.
  13. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.