Gelinim Mutfakta Kemalpaşa tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Kemalpaşa tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde gelinlerin yapacağı tatlı belli oldu. Hafta finalinde birinci olabilmek için mutfağa girecek dört yarışmacı bugün kemalpaşa tatlısı yapacak. Yarışmada adı açıklandıktan sonra hakkında araştırmalar da başladı. Peki Gelinim Mutfakta kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.Türki

Türkiye'nin en çok izlenen lezzet yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın son gününe gelindi. Gelin ve kayınvalidelerin yarışında bugün birinci ve elenen yarışmacı açıklanacak. Bilindiği üzere cuma günü tatlı yapılıyor. Gelinler ocaklarını açtıktan sonra kendilerine verilen tatlıyı yapmak için kollarını sıvayacak. Kıran kırana geçecek olan günün tatlısı kemalpaşa oldu. Ramazanın gelmesiyle birlikte sofralardan da eksik olmayacağını düşündüğümüz tatlıyı bilmeyenler ya da yeniden gözden geçirmek isteyenler için yapılışı, tarifi ve malzemelerini hazırladık. Gelinim Mutfakta kemalpaşa tatısı ile ilgili her şey haberimizde.
 


Gelinim Mutfakta Kemalpaşa tatlısı malzemeleri

Yarışmada hazırlanacak olan kemapaşa tatlısı şekerlidir. Diyabet ve şeker hastalarının tüketimine dikkat etmesinde fayda vardır. Gerektiği takdirde aşağıdaki ölçekler düşürülebilir. Spor yapmayı, öğünlerinizi kontrol altına almayı ve gereken özeni göstermenizde fayda vardır.

Bir buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı margarin
150 gram tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
 

kemalpaşa tatlısı


Gelinim Mutfakta Kemalpaşa tatlısı yapılışı

Kemalpaşa tatlısı tarifine başlamadan önce şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakınız. Daha sonra yoğurma kabınızın içerisine un, yumurta, 4 çorba kaşığı margarin, rendelenmiş beyaz veya lor peyniri ve karbonat koyun. Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurma işlemini bitirdikten sonra hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya bölüm. Elinizi hafifçe unlayarak her parçayı yuvarlayın. Daha sonra 1 çorba kaşığı margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıyı ılık şerbetin içine atıp, 15 dakika kaynatın. Kemalpaşa tatlınız servis için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.