Gelinim Mutfakta kadayıf mantısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 11 Mart Perşembe

Gelinim Mutfakta kadayıf mantısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 11 Mart Perşembe
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesinde günün yemeği de belli oldu. Buan göre yarışmacılar mutfakta kadayıf mantısı yapacak ve masada puan verecek. Gelinim Mutfakta kadayıf mantısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da 659. bölüm heyecanı yaşanıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara taşıyan programda bugünün yemeği de açıklandı. Yayınlanan fragmana göre gelinler kadayıf mantısı yapacak ve kayınvalideler ile güzle sunucu puanlayacak. Ardından da çeyrek altının sahibi belirlenecek. Gelinim Mutfakta kadayıf mantısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. 


Kadayıf mantısı malzemeleri

250 gr taze kadayıf
200 gr dana kıyma
1 çorba kaşığı Refika’nın köfte baharı
6-7 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Yoğurt:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber


Sos:
1 dolu çorba kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı, 125 ml, domates suyu
2 dal nane
4 dal kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Servis için:
Taze kekik
Taze nane
Kimyon
Sumak

kadayıf tatlısı


 

Kadayıf mantısı yapılışı ve tarifi

Sarımsaklı yoğurdu için 1 su bardağı yoğurdu çırpın. 2 diş sarımsağı, yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiberle havanda dövüp yoğurda ekleyin. Sosu için tavaya koyduğunuz 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 dolu çorba kaşığı biber salçası ve 1/2 su bardağı domates suyunu ateşe koyun, kaynayıp birbirlerine karışıncaya kadar karıştırın. İçine yarımşar çay kaşığı karabiber, tuz, pul biberi katın. Sonra 2 dal nane ve 3-4 dal kekik ekleyin. 200 gr kıymaya 1 çorba kaşığı benim hazırladığım köfte baharatın ekleyin. Baharatın tarifini köfte yaptığımız bölümde vermiştim. Onu internetten bulabilir veya kendi sevdiğiniz bir köfte baharatı varsa onu da ekleyebilirsiniz.2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince kıydığınız 6-7 dal maydanozu da ekleyip yoğurun. 250 gr kadayıfı 30 cm uzunluğunda tutamlar halinde ayrın ve uzun uzun tezgaha dizin. Kadayıflara biraz tuz serpin. Köftenizi iki parçaya bölün ve her bir parçayı ince sosis şekline getirin. Köfteleri kadayıf parçalarının üzerine koyun ve sırayla rulo haline getirin. Yaptığınız ruloları 2 tur çevirin ki fazla kalın olmasın. Ruloları bıçakla dilimleyin ve yağladığınız tepsiye dizin. 230 derecede ızgara modunda çalışan fırının en üst rafına koyup 10 dakika pişirin. Beşinci dakikada fırını açıp maşa ile kadayıf mantıları çevirin. Mantıları tabağa alıp veya pişirdiğiniz kaptayken üzerine yoğurdunu ve domatesli sosunu dökün. Üzerine taze kekik, taze nane, sumak ve kimyon ile süsleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.