Gelinim Mutfakta havuçlu ve kabaklı tart nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta havuçlu ve kabaklı tart nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin popüler programı Gelinim Mutfakta'nın 16 Mart Pazartesi günü yayınlanan yeni bölümündeki yemek belli oldu. Buna göre gelinler havuç ve kabaklı tart hazırlayacak. Peki havuç ve kabaklı tartnasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Fatih Ürek'in sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da bugün süzek yapması günü. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve 90 dalikalık süre ile en iyi yemeği yapmak için mücadele verecek. Ev kadınları da süzek yapması ile ilgili bilgileri öğrenip evlerinde yapmak istiyorlar. Havuçlu ve kabaklı tart nasıl yapılır? İşte tarifi...

HAVUÇLU VE KABAKLI TART MALZEMELERİ NELERDİR?

Tart hamuru için Malzemeler:

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz


İç Malzemeleri:

  • 2 adet kabak (Orta Boy)
  • 4 adet havuç (Büyük Boy)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

HAVUÇLU VE KABAKLI TART NASIL YAPILIR?

Unu bir karıştırma kabına eleyin.

Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın.

Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin.

Tart kalıbını yağlayın.

Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin.

Fazlalıklarını kesin.

Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın.

Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.