Gelinim Mutfakta fındık dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta fındık dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gelinim Mutfakta'da pazartesi günü geldi ve gelinler yemek yapacak. Fatih Ürek'in vereceği isim ile birlikte hummalı çalışma başlayacak. Günün yemeği fındık dolması oldu. Peki Gelinim Mutfakta fındık dolması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da final heyecanı yaşanıyor.  Bugün gelinler yemek yaparak hem günü tamamlayacak hem de birinci olabilmek için mücadele verecek. Çok leziz ve sıkça yapılan yemeklerden biri daha ekranlarda yapılalcak. Yapmayı bilmeyen izleyiciler de  tarifi ve malzemeleri ile birlikte tapılışı hakkında bilgi sahibi olacak. Peki Gelinim Mutfakta fındık dolması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.
 

Gelinim Mutfakta fındık dolması Malzeme Listesi

  • 1 demet karalahana
  • 2 su bardağı fındık
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Pişirmek için 

  • Et suyu

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı, toz kırmızı biber

Gelinim Mutfakta fındık dolması Yapılışı

  • Karalahanaları yumuşamaları için bir tencerede hafifçe haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek çıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye biraz ezin.
  • Bir tava alıp, robottan geçirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinç, tuz, kuş üzümü, zerdeçal ve karabiberi ekleyin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.
  • Boşalan tavanıza az miktarda su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda öldürün, şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ekleyip beraber kavurun. 
  • Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Üzerine su ve et suyu ekleyip, pişmeye bırakın.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin. 
  • Fındık dolmasını doğal meyvelerle hazırlanan ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fındık Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce karalahanaları tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
  • Lahananın sararken kırılmaması için, yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşladığınız lahanayı soğuk suya batırın ve bir süre bekletin. Böylece daha kolay bir şekilde sarabilirsiniz.
  • Karalahananın damarlı kısımlarını ezmek için, bardakların altını kullanabilirsiniz.
  • Lahanaları sararken harcı fazla doldurmayın. Aksi takdirde pirinçler şiştiğinde lahana yaprakları patlayacaktır
  • Mevsim uygun ise karalahana yerine çok fazla kullanmadığımız gıda kaynaklarından ebegümeci yaprağı da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Fındık Dolması Kaç Kaloridir?

  • Fındık dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.